YouTube ani přes nahlášení nemaže podvodnou inzerci. Média mají pomáhat, ne škodit, píše David Klimeš #TYDEN 25. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek YouTube ani přes nahlášení nemaže podvodnou inzerci. Média mají pomáhat, ne škodit, píše David Klimeš #TYDEN 25. prosince

YouTube ani přes nahlášení nemaže podvodnou inzerci. Média mají pomáhat, ne škodit, píše David Klimeš #TYDEN 25. prosince

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

25. 12. 2023 07:00 11

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

HP Ink od 25. ledna zdražuje. Nejhorší hry roku 2023. EasyPark unikla data zákazníků. Facebook je zahlcen kradenými obrázky od AI. Adobe a Figma ukončily fúzi

Reklama

Rozhovor s Timem Sweeneym o vítězství společnosti Epic nad Googlem a jeho obavách, že Google bude „pokračovat ve svém plánu“ prostřednictvím „falešných“ nápravných prostředků. (FT)

YouTube ani přes nahlášení nemaže podvodnou inzerci pro Čechy. Riskuje miliardovou pokutu. Ačkoliv mají povinnost bojovat proti závadnému obsahu, americké sociální sítě jako YouTube nebo Facebook přistupují ke zjevným podvodům na svých platformách laxně a i přes upozornění nechávají podvodníky lákající z lidí peníze bez problémů inzerovat. (E15)

Pohled na velkou sázku deníku The New York Times na svůj herní tým, který se v roce 2015 rozrostl z 15 na 100 lidí, což je přibližně stejná velikost, jako má redakce deníku Business. (Vanity Fair)

Média mají pomáhat, ne škodit, píše David Klimeš. Věnuje se tomu jak se česká média postavila ke střelbě na FF UK. Hlavně tomu jak selhala. Jak nefungují editorské systémy a řada dalších věcí, které fungovat mají. (David Klimeš)

Spotify stáhla podporu dvou hudebních festivalů ve Francii na protest proti nové dani, která by uvalovala daň ve výši 1,5 až 1,75 % na všechny hudební streamovací služby. (TechCrunch)

Provozovatel Pornhubu Aylo přiznává, že léta vydělával na pornu zobrazujícím oběti obchodování s lidmi. Zaplatí pokutu přes 1,8 milionu dolarů a bude mu přidělen monitor (New York Times)

Projekt Movapp končí. Na Twitteru píší: Je nám to líto, ale po dvou letech intenzivní práce se loučíme. Nemusíte se bát, aplikace i web budou dál fungovat, jen už nebudou přibývat novinky. Byly to pro nás důležité dva roky. (@movappcz)


Internet, webdesign

Když všichni tvůrci kradou od všech: problém s opisováním. Plagiáty jsou morem současnosti. Opisují školáci, opisují youtubeři, opisují novináři, opisuje se v akademii, AI také opisuje. Do jisté míry je opisování normální – ale co je to normální míra? (PC Tuning)

EU označila Pornhub, XVideos a Stripchat za velmi rozsáhlé online platformy  (VLOP) podle DSA, což znamená přísnější pravidla pro ověřování věku a nelegální obsah. (The Verge)

Ban pro zpravodajství od Meta v Kanadě zůstává v platnosti, protože zákon o online zpravodajství vstupuje v platnost.  V reakci na návrh zákona, který nařizuje technologickým gigantům platit zpravodajským serverům za jejich obsah, zablokovala Meta Kanaďanům přístup ke zprávám na Facebooku a Instagramu. (BBC)


Hardware

Apple pracuje na softwarové opravě, aby se vyhnul zákazu Apple Watch v USA kvůli patentům společnosti Masimo na kyslík v krvi. Masimo ale tvrdí, že „je třeba změnit hardware“. (Bloomberg)

Samsung Galaxy S23 Ultra je váš čtenářský tip na nejlepší telefon roku 2023 (Android Authority)

  • Google Pixel 8 Pro je podle Android Authority nejlepším telefonem roku 2023 (Android Authority)
  • Tablet Pixel je stále největší chybou společnosti Google v roce 2023 (Digital Trends)
  • Garmin Epix Pro (Gen 2) je podle Android Authority nejlepším nositelným zařízením roku 2023 (Android Authority)

HP Ink od 25. ledna zdražuje. 700 stran nově 859 Kč (nyní 769,-), 50 stran nově 139 Kč (nyní 109,-). Zdražení o zhruba 12 % až 27 %, nejvíce zdražuje levnější programy.

  • HP výrazně zvyšuje ceny předplatného Instant Ink (gHacks)
HP Ink od 25. ledna zdražuje.
i Zdroj: PCTuning.cz
HP Ink od 25. ledna zdražuje.

Matter porušil svůj slib, že usnadní práci s inteligentní domácností, protože standard trpí špatnou implementací, značným zpátečnictvím a pomalým pokrokem. Dalo se to čekat, tohle bude dlouhá cesta. (The Verge)

Na internetu se objevily specifikace chystaných modelů Galaxy S24, S24 Plus a S24 Ultra a také přesvědčivé důkazy o tom, že budou uvedeny na trh 17. ledna. (TheVerge)

Microsoft plánuje vyřadit funkci Windows Mixed Reality a odstranit ji v budoucí aktualizaci systému Windows; většina náhlavních souprav Windows VR byla uvedena na trh v letech 2017 až 2021. (Windows Central)

Test Mini PC Asus ExpertCenter PN53 s AMD Ryzen: v malém těle velký stroj! (PCTuning)

iPhone 15 Pro má problém s pouzdrem a musíme o něm mluvit.  Při oznámení iPhonu 15 byla jednou z největších změn, které Apple provedl u modelů Pro a iPhone 15 Pro Max, instalace akčního tlačítka místo přepínače ztlumení zvuku. Ukázalo se, že výrobci pouzder byli zaskočeni. (TechRadar)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama