Epic porazil Google. FTC prověřuje Adobe. Threads dorazilo do EU #TYDEN 18. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Epic porazil Google. FTC prověřuje Adobe. Threads dorazilo do EU #TYDEN 18. prosince

Epic porazil Google. FTC prověřuje Adobe. Threads dorazilo do EU #TYDEN 18. prosince

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

18. 12. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Mamut se vrací, Kovář promluvil. Apple vs. Beeper Mini. RIP E3. Děravé TeamCity od JetBrains. E-knihy se rychle stávají nástrojem firemního dohledu.

Reklama

Porota ve věci Epic vs. Google rozhodla, že společnost Google má monopolní postavení na trhu distribuce aplikací pro systém Android a na trhu služeb účtování v aplikacích; společnost Google se hodlá odvolat. (The Verge)

  • Právní prohra společnosti Google se společností Epic hrozí rozvrátit duopol obchodů s aplikacemi se společností Apple, který generuje téměř 200 miliard dolarů ročně, a urychlit oslabení pravidel pro obchody s aplikacemi. (Bloomberg)
  • Google prohrál soudní spor s Epic Games. Tvůrci Fortnite jásají (Hrej)
  • Soudní verdikt Epic vs. Google – výhra pro všechny vývojáře (Epic Games)

Na základě stížnosti společnosti Spotify v roce 2019 může EU v roce 2024 udělit pokutu společnosti Apple a plánuje zakázat její pravidla namířená proti konkurenčním poskytovatelům streamování hudby. (Bloomberg)

Americký soudce povolil pokračování hromadné žaloby kvůli akvizici Twitteru Elonem Muskem. Žaloba tvrdí, že Musk lhal o botech, aby manipuloval s akciemi Twitteru. (Law & Crime)

Adobe uvádí, že FTC prověřuje pravidla společnosti pro zrušení předplatného a že dohoda by mohla mít „značné finanční náklady nebo sankce“. Adobe je chronicky známo složitým systémem zabraňujícím ukončení předplatného. (Bloomberg)

Threads dorazilo do EU, takže #tyden najdete jako @rychlofky

Čínští špioni naverbovali evropského politika v rámci operace, která měla rozdělit Západ. Tajný důstojník více než tři roky platil a řídil krajně pravicového belgického politika. (FT)

Byznysmen Vladimír Kovář v prvním větším prohlášení ke kauze svého e-shopu Mamut uvedl, že o podvodech okolo obchodu neměl tušení. Zároveň vrátí část peněz, které z Mamutu získal. (Seznam Zprávy)

Zmizely miliardy i exmanažer Wirecardu. Podezírají ho ze špionáže pro Rusko. Jeden z nejhledanějších lidí na seznamu Interpolu, nyní třiačtyřicetiletý rakouský manažer s českými kořeny Marsalek, je už déle obviněný z krádeže stovek milionů dolarů od investorů. (iDnes).


Internet, webdesign

Průzkum mezi dospívajícími v USA: 93 % z nich používá YouTube, 63 % TikTok, 60 % Snapchat, 59 % Instagram a 33 % Facebook. 33 % z nich používá alespoň jednu z těchto služeb „téměř neustále“. (Pew Research)

Netflix zveřejnil první zprávu What We Watched, která popisuje nejsledovanější obsah od ledna do června 2023. Na prvním místě se umístil The Night Agent s více než 812 miliony zhlédnutých hodin. (The Verge)

Někteří vydavatelé odhadují, že pokud se bude finální verze podobat posledním verzím, může AI ve vyhledávání na Google snížit návštěvnost o 20 až 40 %. (WSJ)

Ukončení podpory služby Usenet ve službě Google Groups. Od 22. února 2024 již nebude možné používat Skupiny Google k odesílání obsahu do skupin Usenet, přihlašování do skupin Usenet ani k zobrazování nového obsahu Usenet. (Google)

Google Groups přestává podporovat Usenet, a to je dobře. (gHacks)


Hardware

Test Synology NAS DS923+ a disků HAT5310: ucelený ekosystém. U síťových úložišť NAS nezáleží jen na hardwaru, ale i na softwaru. Symbiózu hardwaru a softwaru nabídnou NASy od Synology, jež mohou doplnit i samotné disky téže značky. (PCTuning)

Hračkářský startup Curio uvádí na trh tři plyšové hračky s umělou inteligencí, včetně jedné s názvem Grok, které využívají technologii OpenAI ke konverzaci s dětmi a jsou namluveny Grimesem. (Washington Post)

Ocenění Android Police 2023: Nejlepší telefon, tablet, nositelné zařízení a další novinky (Android Police)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama