Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince

Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

4. 12. 2023 07:00 5

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Spotify/Apple/Youtube „wrapped“ jsou tu. Facebook a Instagram je ráj pro pedofily. Bluetooth opět děravé. AI od Amazonu halucinuje o 106.

Reklama

Ruské ministerstvo vnitra zařadilo na seznam hledaných osob mluvčího společnosti Meta Andyho Stonea, uvedla státní tisková agentura TASS. Těžko říct jako toto označit, ale minimálně alespoň jako patetické. (Politico)

Hlídač shopů: Ani letošní Black Friday se neobešlo bez potíží a v mezích nového zákona (Tisková zpráva)

Apple Music Replay, která uživatelům umožňuje podívat se zpětně na historii poslechu, například na nejoblíbenější skladby a interprety v roce 2023, je venku, ale stále se nevyrovná Spotify Wrapped (Tech Crunch)

  • Apple Music Replay je venku, ale pro hlubší pohled na vaše hudební návyky zkuste třeba Last.fm (MacStories)

Spotify spouští Spotify Wrapped 2023 a přidává funkci Me in 2023, která uživatelům na mobilních zařízeních a počítačích přiřazuje jedno z 12 témat popisujících jejich poslechové zvyklosti. (WSJ)

  • Spotify odhaluje nejstreamovanější umělce, alba, skladby a podcasty v roce 2023: The Joe Rogan Experience: Taylor Swift a Bad Bunny, Květiny Miley Cyrus (Variety)
  • YouTube Music právě představila svou verzi služby Spotify Wrapped (TechRadar)
Spotify spouští Spotify Wrapped 2023
i Zdroj: PCTuning.cz
Spotify spouští Spotify Wrapped 2023

V nyní již smazaném tweetu z 28. listopadu a 20. listopadu Elon Musk podpořil vyvrácenou konspirační teorii Pizzagate,  která vedla muže k tomu, že v roce 2016 střílel z pušky AR-15 v restauraci ve Washingtonu. (Washington Post)

  • Elon Musk za poslední dva týdny pětkrát podpořil konspirační teorii „pizzagate“. (NBC News)
  • Elon Musk označuje svůj příspěvek z 15. listopadu X za chybu, která „předala nabitou zbraň těm, kteří mě nenávidí, a pravděpodobně i těm, kteří jsou antisemité“, za což se omlouvá. (The Verge)
  • Některé marketingové agentury tvrdí, že se jejich značky nehodlají vrátit k inzerci na X, a jiné po komentářích Elona Muska radí značkám, aby na X přestaly publikovat. (New York Times)
  • Inzerenti X se drží stranou, protože generální ředitel hájí Muskův rozhovor „jdi do pr***e“. „Elonův rozhovor byl upřímný a hluboký,“ píše Yaccarino ve zprávě pro zaměstnance. (ArsTechnica)
  • Walmart tvrdí, že společnost na X neinzeruje, "protože jsme našli jiné platformy, které lépe oslovují naše zákazníky". (Reuters)

Internet, webdesign

Popular Science po 151 letech ukončuje svůj časopis, který se v roce 2021 stal plně digitálním. Nadále bude nabízet články na svých webových stránkách a předplatné PopSci Plus. (The Verge)

Průzkum Substacku a Telegramu zjistil „desítky“ nacistických, neokonfederačních a supremacistických newsletterů mezi celkem ~17 tisíci newslettery Substacku; více než 16 z nich používá nacistické symboly. (The Atlantic)

Google a Kanada dosáhly dohody ve sporu o zákon o online zpravodajství. Google plánuje platit zpravodajským společnostem přibližně 100 milionů kanadských dolarů ročně, tedy asi 74 milionů dolarů. V Česku stále nic, zákon prosazený a zpackaný UVDT má stále stejný výsledek. Česká média nejsou vidět v Google ani ve Facebooku. (CBC)

Chybná animace v aplikaci Atlassian BitBucket neustále plýtvá půlkou jádra procesoru (The HFT Guy)

Škodliví boti tvoří téměř tři čtvrtiny internetového provozu. Podle platformy pro kontrolu podvodů Arkose Labs se neuvěřitelných 73 % internetového provozu na webových stránkách a v aplikacích měřených mezi lednem 2023 a zářím 2023 týkalo botů provádějících škodlivé činnosti, jako jsou podvody s mýtnými SMS, scraping a testování karet. (Tech Spot)


Hardware

AWS oznámila tenkého klienta Amazon WorkSpaces, kompaktní počítač za 195 dolarů, který vychází z Fire TV Cube a umožňuje přístup k virtuálním desktopům v cloudu. (Silicon Angle)

Ikea představuje nové senzory pro chytrou domácnost: V prodeji od 1. pololetí 2024 za méně než 10 dolarů. (The Verge)

PiDP-11 je moderní replika minipočítače PDP-11 od Digital Equipment Corporation. (Retroviator)

Historie Amigy: Jak to málem skončilo dřív, než to začalo (PC Tuning)

Analogue dodává svou konzoli Analogue Duo tři roky po ohlášení a doplňuje zásoby kapesních počítačů. Původně měla být konzole Duo uvedena na trh v roce 2021, ale toto datum se neustále posouvalo, až nakonec společnost začala v květnu přijímat předobjednávky. (The Verge)

Překvapivě dobrý padělek iPhonu 15 Pro Max je těžké odhalit. Nové video z rozebrání padělaného iPhonu 15 Pro ukazuje, jak neuvěřitelně dobře je padělatelé vyrábějí – a jak málo způsobů, jak poznat, že jste okradeni. (Apple Insider)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama