Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu

Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

20. 11. 2023 07:00 3

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

AI Pin od Humane. Microsoft představuje Copilot Studio. Apple přidá podporu RCS. Usama bin Ládin ožil na sociálních sítích. Yandex je na prodej.

Reklama

Drama v OpenAI

CEO OpenAI Sam Altman opouští společnost a její představenstvo poté, co bylo při kontrole představenstva zjištěno, že „nebyl ve své komunikaci s představenstvem důsledně upřímný“. (OpenAI)

  • Dočasnou generální ředitelkou společnosti OpenAI se stala technická ředitelka Mira Murati (The Verge)
  • Spoluzakladatel a prezident společnosti OpenAI Greg Brockman prohlásil, že „na základě dnešních zpráv“ ze společnosti odešel. (The Verge, Insider)
  • Odchod Sama Altmana následoval po „nesouladu“ mezi ziskovou a neziskovou stránkou OpenAI, vzhledem k tomu, že rychlost vývoje společnosti by mohla být považována za riskantní. (Kara Swisher)
  • Ilja Sutskever a jeho spojenci v představenstvu OpenAI se možná nechali odradit Samem Altmanem, který chtěl získat finanční prostředky pro nové společnosti na základě jména OpenAI (Bloomberg)
  • OpenAI propouští spoluzakladatele a generálního ředitele Sama Altmana za údajné lhaní představenstvu společnosti. Představenstvo uvedlo, že Altman „nebyl ve své komunikaci s představenstvem důsledně upřímný“ a ztratil důvěru. (The Guardian)
  • Greg Brockman popisuje roli Ilji Sutskevera při vyhazovu Sama Altmana a Brockmanově odvolání z představenstva OpenAI, stejně jako vědomost Miry Murati. (Greg Brockman)
  • Microsoft se dozvěděla o odvolání generálního ředitele Sama Altmana pouhou minutu před zveřejněním zprávy. (Axiom)

Na rozehřátí

Výzkumníci poprvé ukázali, že velká část kryptografických klíčů používaných k ochraně dat v provozu SSH mezi počítači je zranitelná vůči úplnému vyzrazení. (Ars Technica, PDF)

Elon Musk brojil proti stínovým zákazům – teď je používá proti svým kritikům. Musk je samozvaný bojovník za svobodu projevu. Někdy. (Daily Dot)

Irská rada pro občanské svobody: Zprostředkovatelé údajů shromažďují údaje o prohlížení stránek mnohem podrobněji, než bylo dosud známo, a to i u osob vykonávajících citlivá zaměstnání. (FT)

Sam Altman oznámil, že OpenAI „na chvíli“ pozastavuje registraci nových uživatelů ChatGPT Plus, protože „nárůst používání po devday překročil naši kapacitu“. Zatím to nesměřuje dobrým směrem. Z původně čtyř generovaných obrázků se to snížilo na jeden, množí se chyby při generování i odpovídání, selhává spouštění kódů, Browsing with Bing je dlouhodobě nepoužitelný. (Search Engine Journal)

Programátoři, pokud byste si chtěli trochu zasoutěžit, tak tady je příležitost: Coding Arena 2023: Panaxeo otvára brány unikátnej slovenskej virtuálnej súťaže v programovaní

Forever Companions, která umožňovala platícím uživatelům mluvit s přítelkyní s umělou inteligencí vytvořenou podle influencerky Caryn Marjorie, přestala fungovat poté, co byl generální ředitel John Meyer zatčen za žhářství. (404)


Internet, webdesign

Indie navrhuje pravidla pro vysílání a streamování, která by zřídila výbory pro hodnocení obsahu a umožnila vládě regulovat všechny online tvůrce nebo zpravodajské platformy. (Reuters)

Zdá se, že éra explicitně feministických médií v USA skončila s koncem Jezebel, které přežilo zbytek feministické blogosféry. (Guardian)

Průzkum mezi 201 vydavateli: cílem předplatného je diverzifikovat příjmy, 30 % z nich zaznamenává <10% růst příjmů z předplatného a hrozícím problémem je odliv zájemců. (The Rebooting)

Soutěž digitálních projektů WebTop100 zná letošní vítěze: bodovali FG Forrest i Petra Dolejšová (Lupa)

Podrobný pohled na to, jak platformy jako Shein, Temu vlastněné společností Pinduoduo a TikTok Shop předznamenávají novou éru čínského elektronického obchodování expanzí do zámoří. (Rest of World)

Z průkopníka digitalizace je otloukánek. Stát šikanuje autentizační nástroj mojeID (Lupa)


Hardware

Recenze sluchátek Samsung Galaxy Buds FE: spolehlivý výkon, dobrý zvuk a působivé potlačení hluku za 100 dolarů, ale bez bezdrátového nabíjení ani vícebodového Bluetooth (The Verge)

Ai Pin od Humane vypadá jako bizarní kříženec Google Glass a pageru, nedostatek aplikací je velmi omezující a cena 699 dolarů je těžko pochopitelná. (Ars Technica)

  • Pin s umělou inteligencí Humane pravděpodobně nenahradí váš telefon (Insider)

Nvidia oznámila H200, aktualizaci samostatného akcelerátoru H100, která vymění paměť HBM3 s rychlostí 5,3 Gb/s na pin za paměť HBM3E s rychlostí 6,5 Gb/s na pin a bude uvedena na trh ve 2. čtvrtletí 2024. (AnandTech)

Samsung představuje nový přenosný SSD disk T5 EVO s kapacitou až 8 TB v kompaktním provedení (tisková zpráva)

Microsoft oznamuje čip Maia 100 pro klienty Azure, který již testuje pro své nástroje Bing a Office AI, a čip Cobalt pro servery, který bude uveden na trh v roce 2024. (Bloomberg)

Konsorcium pro bezdrátové napájení uvádí, že první zařízení Qi v2.0 přicházejí včas před svátky a více než 100 jich je v certifikačním testování nebo čeká ve frontě. (The Verge)

V pátek samotné Netatmo zařadilo slevy přímo u sebe na webu a Alza to velmi rychle dorovnala. Takže třeba Netatmo Smart Thermostat je za 2 749 Kč, 43% sleva. To se sakra vyplatí.

Netatmo zařadilo slevy přímo u sebe na webu
i Zdroj: PCTuning.cz
Netatmo zařadilo slevy přímo u sebe na webu
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama