Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince

Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

11. 12. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Gemini AI neumí to, co Google předváděl na videu. Tesla Autopilot není bezpečný. Watzkeho Xixoio zpět na scéně. AI Alibaby umí nahradit influencery na TikToku. Beeper zpřístupnil iMessages na Androidu, Apple promptně zareagovalo. RIP Podcasty Google.

Reklama

Whistleblower z Tesly Łukasz Krupski tvrdí, že Autopilot není bezpečný pro použití na veřejných komunikacích, protože jeho hardware a software nejsou „připraveny“. (BBC)

Chyť mě, když to dokážeš. Watzkeho Xixoio oživilo neregulované devadesátky plné celebrit. Po projektu Xixoio, který mimochodem nadále existuje, zůstává pachuť jak v otázce regulace, která by podobným podnikům měla zamezit, tak i známých osob, které byznys model Watzkeovy firmy na veřejnosti zaštiťovaly. (E15)

Obvinění osob v souvislosti s případem XIXOIO. Kriminalisté NCOZ v těchto dnech zahájili trestní stíhání dvou fyzických osob a jedné právnické osoby pro trestný čin podvodu dle § 209 odst. 1, odst. 5 písm. a) trestního zákoníku. (Policie ČR)

Policisté společně s ukrajinskými kolegy odhalili organizovanou skupinu, jejíž členové rozesílali prodejcům na inzertních portálech podvodné napodobeniny skutečných webových stránek přepravních společností. Získali tak přístup k jejich bankovním údajům. Do kapes si tak přišli na nejméně 123 milionů korun. (Policie ČR)


Internet, webdesign

Uživatelé PlayStation, kteří si zakoupili některý ze stovek programů Discovery, nebudou mít k obsahu přístup od 31. prosince, uvedla společnost Sony. Praktická ukázka toho, že si málokdy skutečně kupujete obsah. (Insider)

  • Odstraňování obsahu Discovery společností Sony kvůli licenčním „ujednáním“ a nečekané blokace účtů jsou aktuální připomínkou toho, proč uživatelé ve skutečnosti nevlastní digitální obsah. (TheVerge)

Ulož.to padlo. Co dál? Obchodní model Ulož.to byl prostý: Nahráli jste obsah, který byl ve výchozím stavu veřejný a vyhledávatelný, takže si ho mohl vyhledat každý. Pak měl dvě možnosti: Platit za rychlé stahování podle velikosti souboru – anebo použít pomalé stahování. (PC Tuning)

Reuters dočasně odstraňuje svůj článek s názvem „Jak indický startup hacknul svět“, aby vyhověla příkazu indického soudu, a plánuje se proti rozhodnutí odvolat. (Reuters)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Switchni - Newsletter pro všechny milovníky a majitele konzole Nintendo Switch. Novinky, zajímavosti, slevy na hry.

Tvůrcovské noviny - Psaní od tvůrců, s tvůrci a pro tvůrce. O tom, co nás baví, zajímá, a nese nám ovoce.


Hardware

Recenze ovladače Sony Access: krásně navržený s pomocí handicapovaných hráčů, vysoce konfigurovatelný a ideální pro použití v klíně, ale chybí mu některé funkce (Wired)

Nejnovější patent Sony naznačuje, že vyvíjí ovladač DualSense, který dokáže poskytovat herní nápovědy. Ovladač bude rozsvěcet určitá tlačítka a páčky, aby hráčům napověděl, co mají dělat. (Euro Gamer)

Sklopné smartphony dosáhly ve 3. čtvrtletí rekordních prodejů. Samsung je v čele. Oslavy však mohou trvat krátce, protože se očekává, že výrobce telefonů ve 4. čtvrtletí výrazně ztratí podíl na trhu. (TechSpot, DCC)

Sklopné smartphony dosáhly ve 3. čtvrtletí rekordních prodejů.
i Zdroj: PCTuning.cz
Sklopné smartphony dosáhly ve 3. čtvrtletí rekordních prodejů.

Recenze iPhone 15 Pro po třech měsících: Stojí za každý cent (Apple Insider)

  • Jaký je iPhone 15 Pro? První zkušenosti s přechodem z iPhone 11. A co nezapomenout udělat (365tipů)
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama