Robotický pes s plamenometem? Aneb Bůh žehnej Americe!
i Zdroj: throwflame
Novinka Robotický pes s plamenometem? Aneb Bůh žehnej Americe!

Robotický pes s plamenometem? Aneb Bůh žehnej Americe!

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

25. 4. 2024 18:30 5

Možná jste někdy chtěli robota. Možná jste chtěli robota, který vypadá jako pes. Možná jste chtěli plamenomet. A možná můžete mít oboje zároveň, protože proč ne?

Reklama

Robotický pes už tu byl dávno, jmenoval se AIBO a lidé alergičtí na organické čokly si ho mohli pořídit už v roce 1999. Dnes je však jiná doba a roboti s umělou inteligencí se povalují všude možně. Stejně tak pokročil vývoj v konstrukci plamenometů, takže firma Throwflame asi našla díru na trhu (protože každý chce robota s plamenometem) a vyrobila ničivý stroj Thermonator, což je robotický pes, který má na zádech plamenomet. Protože, jak bylo míněno, proč ne?

„Pes“ je vybaven ARC plamenometem, což je elektrická zmenšená verze plamenometu pro osobní užití, obranu a opékání vuřtů a má dosah 9 metrů. Robot se dá ovládat samozřejmě přes mobil a z vlastní perspektivy, takže můžete být osobně v akci. Firma zmiňuje, že Thermonator je dobrý pro kontrolu požárů v divočině, zemědělský management, odstraňování ledu a sněhu, nebo pro všeobecné obveselení (v USA asi běžně bavíte kamarády plamenometem). Čokl má navíc WIFI, Lidar a laserové vidění. Cena je pouhých 9420 dolarů a v USA je doručení zdarma. Potřebujete zadat nové pálení? Tady máte možnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama