freeware-planovace-a-kalendare-usporadejte-si-svuj-cas
Článek Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas | Kapitola 5

Michal Učeň

Michal Učeň

22. 5. 2006 01:00 23

Seznam kapitol

1. Active Desktop Calendar 2. AV kalendář 2 3. DateReminder 4. EasyReminder
5. GooFer ToDo 6. Mozilla Sunbird 7. Závěr

Počítač spousta uživatelů využívá nejen k psaní textů, brouzdání na internetu nebo jako multimediálního zařízení. Často je pohodlné využívat i další spektrum funkcí, které nám nabízejí a jednou z těch hojně používaných je organizace času pomocí různých úkolovníků, organizérů a kalendářů. Výběr je široký a který program může vyhovovat právě vám? Lze mezi freewarem najít i použitelné prográmky? Pojďte se podívat na naše tipy...

Reklama

Po nainstalování GooFer ToDo jsem měl chuť je hned smazat a do výčtu freewarových organizérů jej ani nezařazovat. Jediná věc, co se mi po klinutí na ikonku v panelu rychlého spuštění objevilo bylo prázdné okno žluté barvy, do kterého nešlo nic napsat. Po chvilce zkoumání jsem ale brzy změnil názor. Po kliknutí pravým tlačítkem na ono okno se zobrazí nabídka s možností editovat poznámku a v tu chvíli jsem pochopil, že se jedná a náhradu za klasického nalepovacího lístečku. Snadno si tak polepíte nejdůležitějšími poznámkami pozadí plochy, navíc jejich umístění a barva je čistě na vás.

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas
i Zdroj: PCTuning.cz


Poznámky na pozadí nelze přehlédnout a tak se GooFer stává skvělým upoomínkovým pomocníkem

Mezi důležitá nastavení patří transparentnosti lístečků, fontu a barvy písma nebo alarm. Editace lístečků a jejich odškrtávání je možná přes položku v menu "List Tasks", kde je tak přehledně vidět u které položky je nastavená signalizace.

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas
i Zdroj: PCTuning.cz


List Tasks slouží jako přehled zaznamenaných poznámek

Jednotlivé poznámky také lze exportovat do .txt a naopak importovat zpět. Doplňující funkcí zvláště pro zapomnětlivé je automatické vložení cesty k souboru, což je vhodné zejména pro programátory.

Zhodnocení

Pokud jste spokojenými uživateli fyzických upomínkových papírků, pak pro vás je tato elektronická podoba jako stvořená. Za přehlednost získává GooFer ToDo 1.1 hodnocení 7/10.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama