freeware-planovace-a-kalendare-usporadejte-si-svuj-cas
Článek Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas | Kapitola 3

Michal Učeň

Michal Učeň

22. 5. 2006 01:00 23

Seznam kapitol

1. Active Desktop Calendar 2. AV kalendář 2 3. DateReminder 4. EasyReminder
5. GooFer ToDo 6. Mozilla Sunbird 7. Závěr

Počítač spousta uživatelů využívá nejen k psaní textů, brouzdání na internetu nebo jako multimediálního zařízení. Často je pohodlné využívat i další spektrum funkcí, které nám nabízejí a jednou z těch hojně používaných je organizace času pomocí různých úkolovníků, organizérů a kalendářů. Výběr je široký a který program může vyhovovat právě vám? Lze mezi freewarem najít i použitelné prográmky? Pojďte se podívat na naše tipy...

Reklama

DateReminder je jednoduchá utilitka, která se stará o připomínání významných událostí, výročí, narozenin, upomínek, apod. Jedná se o českou tvorbu, takže mezi třemi dostupnými jazyky je kromě angličtiny a němčiny také čeština. Na první pohled jde o opravdu jednoduchá, ale účinný a celkem vzhledný nástroj na organizaci času. Na ploše je zobrazen jako žlutá tabulka s přehledem poznámek datovaných do následujících dnů a ve spodní liště je také aktuální čas, den a datum.

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas
i Zdroj: PCTuning.cz


Nastavení transparentnosti je při zobrazení na ploše užitečné hlavně při hledání ikon programů

Přidávání záznamů je opravdu na té nejjednodušší úrovni - zadáte pouze text, vyberete datum z kalendáře a přidáte typ položky, kterých je celkem šest. V seznamu pak máte uvedeny všechny položky, na viditelném okně při zobrazení na ploše jsou jen ty nejbližší v daném měsíci. Pokud data přenášíte mezi dvěma počítači, pak se vám bude hodit funkce exportu a importu do formátu .dat. Všechny záznamy si také můžete přehledně vytisknout.

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas
i Zdroj: PCTuning.cz


Při rozlišení 1280 x 1024 je okno programu velmi malé a v práci nezavazí. Přidávání upomínek je snadné.

Nastavení příliš funkcí nemá, ve složce "Chování" najdete položku počet dnů, kde si nastavíte kolik dní dopředu se mají záznamy zobrazovat. Dalším nastavením je volba jazyka, spuštění při startu systému a nastavení zvuků upomínky. V druhé záložce "Zobrazení" máte možnost nastavit zobrazení data u položek nebo počtu zbývajících dnů a také regulovat průhlednost na ploše.

Zhodnocení

DateReminder 1.5.1.1 je šikovný nástroj na nejnutnější poznámky, který sice nenabízí příliš možností v nastavení, ale plní základní funkce organizéru v pěkném designu. Hodnocení 6/10.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama