freeware-planovace-a-kalendare-usporadejte-si-svuj-cas
Článek Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas | Kapitola 2

Michal Učeň

Michal Učeň

22. 5. 2006 01:00 23

Seznam kapitol

1. Active Desktop Calendar 2. AV kalendář 2 3. DateReminder 4. EasyReminder
5. GooFer ToDo 6. Mozilla Sunbird 7. Závěr

Počítač spousta uživatelů využívá nejen k psaní textů, brouzdání na internetu nebo jako multimediálního zařízení. Často je pohodlné využívat i další spektrum funkcí, které nám nabízejí a jednou z těch hojně používaných je organizace času pomocí různých úkolovníků, organizérů a kalendářů. Výběr je široký a který program může vyhovovat právě vám? Lze mezi freewarem najít i použitelné prográmky? Pojďte se podívat na naše tipy...

Reklama

Trošku jednodušším prográmkem je AV kalendář 2. Jak je na první pohled vidět, všechno je lokalizováno do českého jazyka a v kalendáři jsou tak i svátky podle českého standardu. Levé okno vyplňuje samotný kalendář, pravé horní okno slouží na krátké poznámky a dolní na poznámky ke konkrétnímu datu. K nastavování toho tady tolik není, většinou jde o barvu písma a fontu a podobné obvyklé věci, jednoduše řečeno v zapisovacím poli si text můžete upravit podobně jako v textovém editoru(font, zarovnání, barvy apod.). Pokud by vás nebavilo stále upravovat font ručně, pak jsou tu přednastavené styly, které si můžete také změnit podle libosti. Většina ostatních funkcí se týká vyhledávání v kalendáři, poznámkách a úkolovníku, případně mazání a přesunu mezi dny. Pro uživatele obávající se z úniku informací je tu jednoduché "zaheslování", pokud však heslo ztratíte, svá data už zpátky pravděpodobně nedostanete.

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas
i Zdroj: PCTuning.cz


AV Kalendář 2 využívá designu klasických oken, což sice nevypadá nijak závratně, ale je to přehledné

Kalendáře se vždy ukládají do souborů, což je výhodné z hlediska přenášení a při sdílení počítače s více uživateli. Je tu také možnost sloučení více kalendářů, takže pokud si uložíte poznámky v práci a přinesete si je domů, nemusíte je složitě přepisovat nebo mít dva oddělené soubory.

Zhodnocení

AV kalendář 2 1.34 je jednoduchý český nástroj na organizaci času, který není složitý na ovládání a díky stylům je celkem přehledný. V kalendáři nechybí české svátky, fáze měsíce a také je tu možnost zaheslování. Hodnocení 4/10.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama