freeware-planovace-a-kalendare-usporadejte-si-svuj-cas
Článek Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas

Michal Učeň

Michal Učeň

22. 5. 2006 01:00 23

Seznam kapitol

1. Active Desktop Calendar 2. AV kalendář 2 3. DateReminder 4. EasyReminder
5. GooFer ToDo 6. Mozilla Sunbird 7. Závěr

Počítač spousta uživatelů využívá nejen k psaní textů, brouzdání na internetu nebo jako multimediálního zařízení. Často je pohodlné využívat i další spektrum funkcí, které nám nabízejí a jednou z těch hojně používaných je organizace času pomocí různých úkolovníků, organizérů a kalendářů. Výběr je široký a který program může vyhovovat právě vám? Lze mezi freewarem najít i použitelné prográmky? Pojďte se podívat na naše tipy...

Reklama

Prvním z freewarových organizérů bude zajímavá utilitka od společnosti XemiComputers Ltd. Jedná se o kombinaci kalendáře s úkolovníkem, které jsou umístěny trvale na pozadí plochy. Graficky je pravý panel s úkoly vytvořen velmi pěkně a s podrobným nastavením barev jej snadno sladíte s vaším defaultním wallpaperem. O poznání hůř je na tom kalendář, který není až tak pěkně stylizován a některá písmenka často zapadnou a nejsou příliš čitelná. Všechny barvy se ale dají v nastavení upravit a tak je třeba si s tím chvilku pohrát.

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas
i Zdroj: PCTuning.cz


Písmena kalendáře na ploše snadno zaniknou, úkolovník je naopak přehledný

Začněme poznámkami a úkoly. Jsou umístěny v pravém sloupci s poloprůhledným pozadím, nahoře jsou odstupňovány termíny s poznámkami, což se hodí zejména v psaní poznámek jako narozeniny, schůzky oslavy apod. Zápis aktivujete jednoduchým kliknutím na některé datum nebo kalendář a po zobrazení formulářového okna vyplníte potřebné údaje - nadpis, alarm(i opakovaný), prioritu, ikonku, text a zvýraznění. Po uložení se jak na pravém panelu, tak v zapisovacím kalendáři objeví poznámka a na kalendáři na ploše připínáček, který značí že se daný den něco děje a lze na něj kliknout pro bližší informace(jinak na kalendář kliknout nelze aby se jevil opravdu jako pozadí). Na krátké poznámky slouží spodní část lišty. Při zápisu je nutné pouze zapsat text a nastavit prioritu.

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas
i Zdroj: PCTuning.cz


Editační kalendář je jednoduchý a přehledný

V nastavení je možné měnit spoustu věcí od fontu a barvy písma až po melodii alarmu nebo pozice kalendáře na ploše. Možností je opravdu hodně a pokud vám zrovna původní nastavení nepadne do oka, pak je možné od základu celý vzhled překopat. Zajímavou funkcí, kterou vám hned po spuštění AVD nabídne je možnost synchronizace s Microsoft Outlookem, takže pokud chcete přejít na tento organizér nebo je využívat současně pak je to velmi účinná funkce na převod poznámek.

Freeware plánovače a kalendáře - uspořádejte si svůj čas
i Zdroj: PCTuning.cz


V nastavení jsou i takové možnosti jako víceuživatelské vrstvy

Zhodnocení

Active Desktop Calendar 6.0 je jedním z velmi dobrých prográmků na organizaci času v kombinaci s přehledným zobrazením přímo na ploše. Nabízí téměř všechny užitečné funkce, které potřebujete. Naše hodnocení 7/10.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama