test-prenosnych-mp3-prehravacu
Zábava Článek Test přenosných MP3 přehrávačů

Test přenosných MP3 přehrávačů | Kapitola 7

Urban Petr

Urban Petr

26. 11. 2003 00:00 66

Seznam kapitol

1. Malý, menší, nejmenší 2. Unibos MD-912 128MB 3. MSI Mega Stick MS - 5511 128MB 4. Diva MP3 Player 64MB
5. Creative MuVo 64MB 6. JazPiper UBit mp3 USBDISK-player UB128 7. Závěrem

Mp3 přehrávač v akci: Než vyrazíte z domů, vyberete si to správné album, nahrajete a hurá do města. Jak je to jednoduché, že? MP3 přehrávače jsou velmi příjemným společníkem, díky svým rozměrům a schopnostem jsou navíc v mnoha směrech vhodnější, než klasické CD přehrávače. Dnes už je z čeho vybírat, a tak jsme se rozhodli pro test několika vyvolených. Rozepisovat se o formátu MP3 by myslím bylo nošením dříví do lesa. Již od úplných začátků tohoto formátu bylo zřejmé, že je velmi vhodný právě pro přenosné přehrávače. Přesto však byly první z nich velké, neohrabané, měly malou výdrž na baterii a ani zvukové podání nebylo s jinými přenosnými CD nebo MD přehrávači srovnatelné. Doba však pokročila a na trhu se objevilo mnoho rozličných motivací na téma MP3 do kapsy.

Reklama

 

Pro přehled si ještě dovolím dodat graf, s kterého je jasně patrné kolik Vás bude stát u toho kterého přehrávače 1MB prostoru. Je jasné že se zvětšující se kapacitou přehrávače klesá i cena jednoho MB.

Test přenosných MP3 přehrávačů
i Zdroj: PCTuning.cz

Není jednoduché si z těchto přehrávačů zvolit ten správný. Na trhu se navíc objevují stále nové a vyspělejší modely. Na druhou stranu si ale neodpustím poznámku, že jsem především se zvukovou kvalitou těchto přehrávačů nebyl příliš spokojen. V průměru je totiž evidentně nižší, než jakou podává konkurence v CD nebo MD přehrávačích. Je zde ale velmi znatelný posun k lepšímu a již nyní by se někteří z našich testovaných nemuseli stydět ani v porovnání s CD konkurencí stejné cenové hladiny. Je třeba si ale uvědomit jednu podstatnou věc. Jedná se o miniaturní výrobky, které díky omezeným rozměrům nedokáží nést kvalitnější zvukové procesory jako větší přehrávače. Nemůžeme proto soudit podle našich HiFistických představ.

Přesto je však velmi obtížné zvolit vítěze testu. Jednoznačný není nikdo, naopak každý má co nabídnout. Starý dobrý Diva player má ohromnou šanci u těch, kdo již mají CF karty pro fotoaparáty, Creative MuVo je naopak úplně obyčejný, právě tím je ale jedinečný.
Velmi mile mne překvapil MD-912, bohužel nebude-li k dispozici nový firmware, nelze se spokojit s problémy u 256bit MP3. Přístroj s dlouhým názvem „JazPiper UBit mp3 USBDISK-player UB128“ podal dobré výkony a ve většině z porovnávaných aspektů zvítězil.

Těsně následován přehrávačem Memory Stick 1 firmy MSI. Ten  je potom velmi zajímavou volbou, pro maximalisty, kombinuje totiž mnoho zařízení v jednom. Jaký si tedy vyberete Vy, je pouze na vás. V dalším díle, který se objeví zanedlouho budeme testovat HDD přehrávače.

Nejlepší poměr velikost/cena:      Unibos MD - 912

Nejlepší zvuk:                                  JazPiper UBit

Nejlepší výbava:                              MSI Mega Stick 1

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama