msi-mega-player-515-maly-na-pohled-velky-uvnitr
Zábava Článek MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř | Kapitola 4

Wawrzacz Jakub

Wawrzacz Jakub

4. 6. 2004 00:00 29

Seznam kapitol

1. Úvodní projev 2. Vzhled a provedení 3. Příprava a použití 4. Ovládání a vlastnosti
5. Zvuk a sluchátka 6. Instalační CD 7. Co kdyby a Závěr

Alexandr Veliký z Makedonie, Sedm trpaslíků krásné Sněhurky, hobbit Frodo Pytlík z Kraje nebo uznávaný milenec Giacomo Casanova. Všechna tato jména jsou úplně odlišná a přeci mají něco společného - byli to "malí velikáni", kteří psali dějiny a dodnes je zná kde kdo. Přibude k nim i miniaturní MP3 přehrávač MEGA PLAYER 515 společnosti Micro-Star International?

Reklama

Jak jsem se již zmínil, ovládání přehrávače je poněkud nepraktické, alespoň z počátku. Hned v úvodu máte dvě možnosti. Buďto zmáčknete tlačítko PLAY a začnete přehrávat aktuální stopu nebo se s pomocí joysticku přepnete na požadovanou skladbu a až poté stisknete PLAY. Nutno podotknout, že přehrávač vždy zůstane na poslední přehrávané skladbě. Pokud přehrávač nepoužíváte, spustí se po několika vteřinách spořič. Ten se bohužel spouští automaticky a nenašel jsem možnost, jak jej vypnout.
 
Pokud se v aktuální skladbě chcete posunout dále, můžete tak učinit podržením joysticku v levém nebo v pravém směru, podle toho kam se chcete dostat (na začátek/na konec skladby). V případě, že budete chtít skladbu pozastavit, zmáčknete znovu PLAY. Ta bude v tuto chvíli sloužit jako PAUSE. Při používání jsem přišel ještě na jednu věc, která mi chybí a tou je absence STOP.

Součástí přehrávání skladeb z paměti je režim A-B. Ten slouží k opakování určité pasáže aktuální skladby (skladeb) zvolením výchozího bodu A a konečného bodu B. Jednotlivých bodů dosáhnete krátkým stisknutím tlačítka FM/A-B. Pokud bude pasáž uzavřena, zobrazí se na displeji vedle hlasitosti písmena A-B. Zrušení opakované pasáže dosáhnete opětovným stisknutím tlačítka FM/A-B.

Druhou možností použití přehrávače je spuštění rádia FM. To lze spustit až po zapnutí samotného přístroje (přes tlačítko FM se přístroj nezapne). Drobnou změnou je rovněž spuštění rádia. Oproti spuštění přehrávání skladby v paměti musíte tlačítko FM sekundu až dvě podržet. Teprve pak se přístroj přepne do režimu rádia FM.

Ladění stanic může probíhat jak ručně, tak automaticky. V prvním případě pohybujete joystickem v levém nebo pravém směru, podle toho, na jakou frekvenci se chcete dostat. Pohyb musí být krátký a frekvence se bude měnit po 0.1MHz. Pokud chcete, aby přístroj vyhledal stanice s nejlepším signálem sám, stačí joystick chvíli podržet opět v levém či pravém směru.

Oproti všem možným informacím u klasického přehrávání skladeb z paměti se u rádia nezobrazují údaje žádné, tedy kromě aktuální frekvence, stavu baterie a hlasitosti.

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř
i Zdroj: PCTuning.cz

V případě, že naladíte svou oblíbenou stanici, můžete si ji uložit do paměti přehrávače. Takto můžete uložit až 10 stanic. Možnost uložení aktuální stanice získáte stisknutím joysticku směrem dolů (promáčknutí) a mezi jednotlivými uloženými stanicemi se pak přepínáte krátkým stisknutím tlačítka PLAY. Pokud toto tlačítko stisknete zhruba na jednu vteřinu, slouží jako PAUSE, v tomto případě bych spíše uvedl MUTE (ztlumení hlasitosti na 0dB). Uloženou stanici od naladěné rozeznáte písmeny PO× před FM, kdy × značí pozici uložené stanice - od 1 do 10.

U rádia se ještě zastavím. Při přehrávání rádia si dejte pozor na tlačítko FM/A-B, pokud jej totiž stisknete, dojde k restartu přístroje a přepne se do režimu přehrávání skladeb z paměti. To však má za následek to, že příjdete o uložené rádio stanice.

Pokud se tedy budete chtít z přehrávání rádia vrátit k přehrávání skladeb z paměti a nechcete přijít o uložené rádio stanice, musíte celý přístroj vypnout pomocí dlouhého stisknutí tlačítka PLAY a jeho následného stisknutí pro start přehrávače.

Poněkud krkolomné řešení, ale na jiné jsem nepřišel.

PREFERENCES

Pokud se budete chtít dostat do PREFERENCES, čili vlastností přehrávače, musíte stisknout joystick směrem dolů (promáčknout). Bohužel, toto pravidlo platí pouze v režimu přehrávání skladeb z paměti, nikoliv u rádia.

Struktura nabídky PREFERENCES vypadá – slouží – takto:

  1. MUSIC – slouží k přehrávání souborů MP3, WMA
  2. VOICE – slouží k zaznamenání a přehrání zvukové stopy .WAV
  3. SETTINGS
    1. EQ (Ekvalizér)
  • NORMAL
  • ROCK
  • JAZZ
  • CLASSICAL
  • POP
  • REPEAT (Opakování)
    • NORMAL – přehraje celý obsah paměti jednou
    • REPEAT ONE – opakování jedné skladby dokola
    • REPEAT ALL – opakování celého obsahu paměti dokola
    • SHUFFLE – náhodné přeskakování skladeb
    • SHUFFLE REP – ?
  • POWER OFF – nastavení automatického vypnutí přehrávače (5 režimů: 1MIN, 2MIN, 5 MIN, 10 MIN, DISABLE
  • RECORD RATE - kvalita nahrávání zvukové stopy .WAV (3 režimy: Standard, Better, Best)
  • LANGUAGE - jazykové prostředí: Angličtina, Francouzština, Němčina, Italština, Španělština
  • STARTUP LOGO – úvodní logo při startu přehrávače, k dispozici je 10 výchozích a své vlastní si můžete vytvořit v MP3 Studiu nebo stáhnout zdarma z internetu (složka /Logo)
  • TIMER – aktuální čas
  • EXIT
  • DELETE FILE
    1. DEL MUSIC
    2. DEL VOICE
    3. DEL ALL MUSIC
    4. DEL ALL VOICE
    5. EXIT
  • ABOUT – zobrazení informace o verzi firmware a stavu paměti
  • EXIT
  • MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř
    i Zdroj: PCTuning.cz

    Jednou z posledních možností přehrávače je funkce diktafonu, kdy si můžete nahrát zvuk. K tomuto účelu slouží tlačítko REC, které je umístěno na boční straně. Po jeho zmáčknutí se začne zvuk automaticky nahrávat ve formátu .WAV do složky /Voice a to v té kvalitě, kterou jste si předtím zvolili v PREFERENCES. Nahrávání ukončíte opětovným stisknutím tlačítka REC. Zaznamenanou zvukovou stopu si můžete ihned přehrát nebo se k ní vrátit později přes PREFERENCES / VOICE.

    MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř
    i Zdroj: PCTuning.cz

    Tlačítko REC však neslouží pouze k zaznamenání zvuku okolního (diktafon), ale umožňuje rovněž nahrání rádia a to jeho krátkým stisknutím (začne nahrávání) a jeho opětovným stisknutím (nahrávání skončí).

    Předchozí
    Další
    Reklama
    Reklama

    Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

    Reklama
    Reklama