msi-mega-player-515-maly-na-pohled-velky-uvnitr
Zábava Článek MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř | Kapitola 6

Wawrzacz Jakub

Wawrzacz Jakub

4. 6. 2004 00:00 29

Seznam kapitol

1. Úvodní projev 2. Vzhled a provedení 3. Příprava a použití 4. Ovládání a vlastnosti
5. Zvuk a sluchátka 6. Instalační CD 7. Co kdyby a Závěr

Alexandr Veliký z Makedonie, Sedm trpaslíků krásné Sněhurky, hobbit Frodo Pytlík z Kraje nebo uznávaný milenec Giacomo Casanova. Všechna tato jména jsou úplně odlišná a přeci mají něco společného - byli to "malí velikáni", kteří psali dějiny a dodnes je zná kde kdo. Přibude k nim i miniaturní MP3 přehrávač MEGA PLAYER 515 společnosti Micro-Star International?

Reklama

Součástí každého MP3 přehrávače a podobné audio/video techniky je instalační CD, na kterém je k nalezení manuál k zařízení, aplikace pro komunikaci s počítače, ovladače a případně jiný software jako je Adobe Acrobat. MEGA PLAYER 515 se svým instalačním CD není výjimkou a vše nejlépe dokazuje následující obrázek.

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř
i Zdroj: PCTuning.cz

U tohoto CD se poněkud zastavím, jelikož u mne převládají rozporuplné pocity. Vzhledem k tomu, že zařízení je kompatibilní s operačními systémy Windows 98SE/Me/2000/XP, jsou ovladače teoreticky nutné pouze pro Windows 98SE, maximálně Windows Me. Test instalace ovladačů na Windows 98SE CZ proběhl naprosto ukázkově a bez jediného konfliktu s následným restartem. Za běhu operačního systému jsem provedl zapojení přehrávače přes rozhraní USB 1.1 a vše fungovalo okamžitě a bez problémů. Stejného výsledku jsem dosáhl pouhým zapojením zařízení do Windows 2000/XP. Přehrávač se nadetekoval jako USB Mass Storage a bylo s ním možno běžně pracovat.

Bohužel, tím výčet pozitivních vlastností končí. V prvé řadě je to absolutně nevyužitá kapacita CD. Nejsem si jist, co tím společnost MSI sledovala, ale vzhledem k tomu, že MP3 přehrávač je na trhu novinkou, mohla CD zaplnit poněkud lépe. V prvé řadě je tu nabídka instalace zastaralé verze Adobe Acrobat Reader 5.0 a to prosím pěkně pouze v anglickém jazyce. Vzhledem k tomu, že je již delší dobu k dispozici pro Windows 2000/XP verze 6.0 a pro Windows 98SE/Me verze 5.5 je tento krok poněkud překvapivý. V druhé řadě je to chybějící český manuál. Vzhledem k tomu, že MSI má v České republice oficiální zastoupení, domníval jsem se, že se dočkáme nejen lokalizace nabídky přehrávače, ale rovněž manuálu. Zatím je na CD k dispozici pouze anglický a čínský manuál.

A na závěr to nejlepší, resp. nejhorší a tím je aplikace MSI MP3 Studio, která to u mě projela na plné čáře. Vzhledem ke kvalitám MSI jsem čekal luxusní aplikaci s různými vymoženostmi, která využije plný potenciál MP3 přehrávače, jenže se mi dostalo softwaru s designem hodného žáka základní školy prvního stupně a funkčností začínajícího programátora. Navíc mne zaráží nemožnost užití funkce ENCODE. Při kliknutí na program zahlásí, že se jedná o Free Try verzi, která tuto vymoženost nepodporuje. Nejvtipnější na tom však je, že program není možno registrovat či zakoupit. Tedy já jsem ani v aplikaci samotné, ani na stránkách MSI nic nenašel. a v záložce ABOUT pro registraci na jméno ani není prostor. Jediným kladem této aplikace je její Nápověda (F1), která vcelku obsáhle funkčnost programu vysvětluje. A to jsem pominul skutečnost, že pro spuštění této aplikace potřebujete minimálně DirectX 8.0.

V každém případě bych nedoporučoval tuto aplikaci vůbec instalovat a to alespoň do té doby, než MSI představí zcela novou a přepracovanou verzi. Hudbu do přehrávače nahrávejte klasickým kopírováním souborů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama