Qualcomm čelí obvinění ze zkreslování benchmarků svých čipů Snapdragon X Elite
i Zdroj: depositphotos.com/ postmodernstudio
Novinka Qualcomm čelí obvinění ze zkreslování benchmarků svých čipů Snapdragon X Elite

Qualcomm čelí obvinění ze zkreslování benchmarků svých čipů Snapdragon X Elite

David Švrček

David Švrček

25. 4. 2024 09:43 4

Qualcomm je obviněn z podvádění při testech benchmarků svých nových čipů pro notebooky. Výrobci, kteří čipy již mají uvádí, že je výkon daleko nižší, než je prezentováno.

Reklama

Qualcomm je obviněn z manipulace s výsledky benchmarků u svých nových procesorů Snapdragon X Elite a Snapdragon X Plus určených pro notebooky. Podle zprávy od SemiAccurate, jsou výsledky benchmarků poskytované společností nelegitimní. Výrobci se údajně nedokážou dostat k stejným výsledkům jako Qualcomm a reálné výsledky výkonu čipů jsou podle zdroje mnohem nižší než tvrzení společnosti.

Na říjnové konferenci MWC společnost Qualcomm představila čipy X Elite s velmi ambiciózními hesly, že předčí výkon konkurenčních procesorů od Apple, AMD a Intel. Nicméně, údaje a benchmarky prezentované společností nebyly doloženy dostatečnými důkazy. Médiím byla poskytnuta pouze omezená možnost ověřit výsledky, což vyvolalo další pochybnosti o pravosti benchmarků.

Snapdragon X Elite
i Zdroj: Qualcomm
Snapdragon X Elite

Po obdržení prvních vzorků čipů výrobci zjistili, že výkon je podstatně nižší než tvrzení Qualcommu. Podle zdrojů ve společnosti byly benchmarky vytvořeny způsobem, který zkresluje výsledky ve prospěch Snapdragon čipů. Qualcomm navíc odmítá umožnit nezávislé testy hardwaru. Qualcomm se zatím k těmto zprávám oficiálně nevyjádřil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama