msi-mega-player-515-maly-na-pohled-velky-uvnitr
Zábava Článek MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř | Kapitola 2

Wawrzacz Jakub

Wawrzacz Jakub

4. 6. 2004 00:00 29

Seznam kapitol

1. Úvodní projev 2. Vzhled a provedení 3. Příprava a použití 4. Ovládání a vlastnosti
5. Zvuk a sluchátka 6. Instalační CD 7. Co kdyby a Závěr

Alexandr Veliký z Makedonie, Sedm trpaslíků krásné Sněhurky, hobbit Frodo Pytlík z Kraje nebo uznávaný milenec Giacomo Casanova. Všechna tato jména jsou úplně odlišná a přeci mají něco společného - byli to "malí velikáni", kteří psali dějiny a dodnes je zná kde kdo. Přibude k nim i miniaturní MP3 přehrávač MEGA PLAYER 515 společnosti Micro-Star International?

Reklama

Jak jsem se již zmínil, tento MP3 přehrávač patří mezi ty nejmenší. Atraktivní vzhled a miniaturní rozměry bohužel neznamenají pouze plus, ale i mínus.

Pozitivně bych na tomto přehrávači rozhodně hodnotil moderní design. Díky tomu jej lze použít téměř v jakékoliv situaci, jelikož vypadá spíše jako módní doplněk. Použití je dle mého názoru možné jak ve společenském oděvu, tak v moderním „vohozu“ a díky jeho hmotnosti úplně zapomenete, že nesete něco „navíc“.

Pro přenos pak můžete zvolit ze tří variant:

  1. moderní stříbrná šňůrka na krk
  2. stříbrné kožené pouzdro
  3. sametový černý pytlík

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř
i Zdroj: PCTuning.cz

Po bližším prozkoumání a práci s MP3 přehrávačem ve mně negativní dojem zanechalo pouze ovládání joysticku. Vzhledem k rozměrům displeje, ke kterému se dostanu za chvíli a rozměrům samotného zařízení, nezbylo pro důležitou položku - ovládání – mnoho místa. S joystickem v pěti směrech kontrolujete všechny vlastnosti přehrávače, ku příkladu hlasitost, pohybujete se v menu PREFERENCES, přepínáte jednotlivé skladby a ladíte rádio stanice.

Na první pohled tato páčka příliš pozitivní dojem nevzbuzuje. Jednodušeji se bude ovládat lidem s menšími prstíky než těm s rukama jako lopaty (můj případ). Pokud patříte spíše do té druhé skupiny, budete muset využít nehtu nebo bříška prstu. Ve srovnání s joystickem mobilního telefonu Sony Ericsson T630 je ten od MSI opravdu na startovní čáře vývoje a MSI má co dohánět. Vzhledem k velikosti není toto ovládání příliš praktické, ale dá se na něj rychle zvyknout.

Pro další ovládání (PLAY/PAUSE/POWER OFF a FM/A-B) slouží dvě velká tlačítka.

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny potřebné informace se zobrazují na kvalitním OLED displeji s rozměry 23 × 11.98 mm v rozlišení 128 × 64 pixelů. Potřebnými informacemi se rozumí ku příkladu stav baterie, čas skladby (aktuální/celkový), název skladby, číslo skladby/celkový počet, hlasitost, stav opakování, nastavení ekvalizéru apod. Obrázek vydá za tisíc slov.

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř
i Zdroj: PCTuning.cz

Na pravé boční straně najdete přepínač pro uzamčení/odemčení přístroje. Pokud budete chtít s přehrávačem pracovat, necháte přepínače v poloze odemčeného zámku a naopak, při přenosu v kapse jej přepnete do polohy uzamčeného zámku. Vedle něj se nachází tlačítko REC pro nahrávání (k tomu se dostaneme později).

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř
i Zdroj: PCTuning.cz
MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř
i Zdroj: PCTuning.cz


 

Na horní boční straně se nachází USB vstup, který zastává dvě funkce. V prvé řadě je to propojení přehrávače s počítačem (nahrávání skladeb) a v druhé řadě slouží pro nabíjení 420 mA/hr Li-ion baterie. Nabíjení přístroje lze provádět dvojím způsobem a to klasickým propojením přehrávače s počítačem nebo s použitím přibaleného AC adaptéru. Nabití baterie jsem otestoval dvěma způsoby:

Rozhraní

 

Doba nabíjení

Doba přehrávání

Přerušení

 USB 2.0 stolní PC

 2 hodiny 09 minut

14 hodin 40 minut

 11 hodin 13 minut

 AC Adaptér

 2 hodiny 10 minut

14 hodin 26 minut

-

Druhý vstup slouží pro připojení sluchátek přes klasický 3.5mm jack.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama