msi-mega-player-515-maly-na-pohled-velky-uvnitr
Zábava Článek MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř | Kapitola 3

Wawrzacz Jakub

Wawrzacz Jakub

4. 6. 2004 00:00 29

Seznam kapitol

1. Úvodní projev 2. Vzhled a provedení 3. Příprava a použití 4. Ovládání a vlastnosti
5. Zvuk a sluchátka 6. Instalační CD 7. Co kdyby a Závěr

Alexandr Veliký z Makedonie, Sedm trpaslíků krásné Sněhurky, hobbit Frodo Pytlík z Kraje nebo uznávaný milenec Giacomo Casanova. Všechna tato jména jsou úplně odlišná a přeci mají něco společného - byli to "malí velikáni", kteří psali dějiny a dodnes je zná kde kdo. Přibude k nim i miniaturní MP3 přehrávač MEGA PLAYER 515 společnosti Micro-Star International?

Reklama

MP3 přehrávač se uvádí do chodu stisknutím tlačítka PLAY, které zastává více funkcí. Konkrétně jej lze použít pro vypnutí/zapnutí přístroje, start přehrávání skladby, pauznutí skladby, přepínání uložených rádio stanic a funkci MUTE (ztlumit) při přehrávání rádia.

Při správném propojení zařízení s počítačem či AC adaptérem se na displeji zobrazí hlášení: CONNECTED, při kterém nelze přehrávat jak skladby z paměti, tak rádio.

Druhým krokem je samotné nahrávání skladeb do přístroje a to nejlépe cestou nejmenšího odporu. Pro nahrávání skladeb do paměti nedoporučuji používat MSI MP3 Studio na instalačním CD (k tomu se dostaneme za chvíli), ale klasické připojení zařízení USB Storage a následné nakopírování souborů jako při práci s pevným diskem. Rychlost nahrávání se odvíjí od připojeného rozhraní USB (1.1 nebo 2.0) a na displeji se zobrazí WRITTING (popř. READING pokud ze zařízení čtete).
 
Přehrávač neumožňuje listovat v adresářích a skladby přehrává podle abecedy po souborech. To znamená, že pokud budete chtít přehrát určitou skladbu, musíte se k ní proklikat. Kromě této vlastnosti je tu ještě jedna negativní vlastnost. Přehrávač nezobrazuje z ID3 tagu položku Artist, což znamená, že se na displeji zobrazí pouze název skladby a její trvání.

Co mne však opravdu mile překvapilo a potěšilo je podpora VBR (Variable Bitrate) MP3. Jako další pozitivum bych zmínil možnost použití složek. MP3 přehrávač sice nepodporuje procházení adresářů, to však neznamená, že je nemůžete používat. Pro přehlednost a snadnou orientaci si můžete vytvořit složky s názvem autora či žánru a přehrávač je i přesto přidá do svého playlistu. Skladby se pak řadí do playlistu řadí následovně:

Primární klíč je abecední řazení složek (adresářů), čili první písmeno v názvu složky. Sekundární klíč je název samotné skladby. Pokud máte v paměti ku příkladu tři složky Dance, Hip-Hop, Jazz, tak se do playlistu nejprve přidají všechny soubory z adresáře Dance, následně všechny soubory z adresáře Hip-Hop a nakonec všechny skladby ze složky Jazz.

Obrázek opět vydá za tisíc slov.

Máme nahráno a nabito. Do zdířky k tomu určené připojíme přiložená sluchátka a můžeme přejít k další kapitole.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama