televize-v-pocitaci-megatest-deseti-levnych-tv-karet
Hardware Článek Televize v počítači: Megatest deseti levných TV karet

Televize v počítači: Megatest deseti levných TV karet | Kapitola 5

Kovač Pavel

Kovač Pavel

30. 8. 2004 00:00 140

Seznam kapitol

1. Asus TV FM Card 2. MSI TV @nywhere Master 3. Prolink PixelView P7000 4. Prolink PixelView PlayTV II 5. Prolink PixelView PlayTV Pak II 6. Leadtek WinFast Deluxe
7. Leadtek Winfast Expert 8. Hercules Smart TV 9. Genius Video Wonder PRO III 10. FastCom MuchTV 11. Shrnutí vlastností všech karet 12. Alternativní software: FLY 2000 TV v.2.26

Jste tak líní, že nechcete ani otáčet hlavu od počítače k televizi? Nebo prostě chcete mít pohodlí a možnost nahrávání oblíbených seriálů do PC? Potom se určitě poohlédněte po nějaké TV kartě. Tentokrát jsme se zaměřili na klasické TV / FM karty (nejde tedy o DVB-TV).

Reklama

Tato karta je oproti "PlayTV II" obohacena o USB web-kameru. Ve všech ostatních ohledech jde o totožný kus hardwaru a to včetně dálkového ovládání a ostatního příslušenství. Nebudu se zde tedy rozepisovat o výhodách a nevýhodách softwaru a zaměřím se jen na onu web-kameru.

Balení a příslušenství

To nikoho nepřekvapí, snad jen upoutá nápis "USB Camera".

Televize v počítači: Megatest deseti levných TV karet
i Zdroj: PCTuning.cz

Určitě Vás zajímá, jak ona kamera vypadá. Nebudu Vás tedy dlouho napínat...

Televize v počítači: Megatest deseti levných TV karet
i Zdroj: PCTuning.cz

Na první pohled si jistě všimnete miniaturního objektivu a ručního zaostřování (to je prováděno pomocí žlutého kroužku s páčkou kolem objektivu). Právě velikosti čočky jsem se zhrozil a předpokládal jsem neostrý obraz v rozích. Skutečnost byla ovšem zcela jiná, ale o tom později. Další neobvyklý kus hardwaru byl mikrofon (bez něj si web-kameru nedokáži ani představit).

Televize v počítači: Megatest deseti levných TV karet
i Zdroj: PCTuning.cz

Teď se tedy podíváme na kvalitu web-kamery. Ta mě velmi mile překvapila, neboť maximální rozlišení je 640x480 a i v tomto rozlišení poskytuje velmi slušný obraz. Obraz je relativně ostrý v rozích. Škoda jen, že kamera není USB 2.0, protože datový tok při 640x480 je velmi vysoký, a tak vzniká nepříjemné trhání obrazu. Pokud ovšem budete používat kameru na komunikaci s lidmi, tak si toho ani nevšimnete.
Každopádně jsem pro Vás jako vždy připravil nějaké ty ukázky. Jsou nahrané bez zvuku.

Macro záběr divx 5.11 640x480 (2,5MB) nebo 320x240 (1,9MB)
Záběr místnosti divx 5.11 640x480 (1,6MB) nebo 320x240 (1,5MB)
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama