New York Times žaluje OpenAI a Microsoft. Nejhorší technologické selhání roku 2023 #TYDEN ~ 1. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek New York Times žaluje OpenAI a Microsoft. Nejhorší technologické selhání roku 2023 #TYDEN ~ 1. ledna

New York Times žaluje OpenAI a Microsoft. Nejhorší technologické selhání roku 2023 #TYDEN ~ 1. ledna | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

1. 1. 2024 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Hyperloop byl vždycky podvod. Útok na iMessage bez kliknutí. Xiaomi se vrhá do aut. mujRozhlas hacknut, unikla hesla.

Reklama

Umělá inteligence

Elon Musk si stěžuje, že Grok poskytuje liberální odpovědi na otázky rozmanitosti, práv transsexuálů a nerovnosti, přestože slibuje anti-woke chatbota (Washington Post)

Výzkumníci ze společností Apple a Columbia University v říjnu vydali Ferret, multimodální LLM s otevřeným zdrojovým kódem, který dokáže rozpoznat a popsat jakýkoli tvar na obrázku. (VentureBeat)

Výzkumníci získali pracovní a osobní e-mailové adresy více než 30 zaměstnanců NYT vyladěním GPT-3.5 Turbo. Obešli zabezpečení dotazů souvisejících s ochranou soukromí. (New York Times)

Umělá inteligence v roce 2023: Komplexní přehled průlomových objevů a vývoje (AIM)

OpenAI vydala opravu úniku dat ChatGPT, ale problém není zcela vyřešen (Mashable, Bleeping Computer)

Technický ředitel Baidu říká, že chatbot Ernie Bot podobný ChatGPT má nyní více než 100 milionů uživatelů poté, co byl v srpnu 2023 spuštěn pro veřejnost. (Reuters)

Tato umělá inteligence dokáže geolokaci fotografií rychleji a přesněji než člověk. 🔀 Vědci ze Stanfordovy univerzity vyvinuli umělou inteligenci, která dokáže během několika sekund určit zeměpisnou polohu fotografie. (Peta Pixel)

Umělá inteligence dokáže na fotografiích zjistit vaši polohu, což znepokojuje odborníky na ochranu soukromí (NPR)

AI Image Creator společnosti Microsoft, který je součástí aplikací Bing a Paint, dokáže vytvářet realistické obrázky plné násilí. Microsoft tvrdí, že někteří tuto technologii používají „způsobem, který nebyl zamýšlen“. (Washigton Post)

Bývalý právník Donalda Trumpa Michael Cohen tvrdí, že v žádosti o předčasné ukončení soudního dohledu omylem použil falešné právní citace z Google Bard. (New York Times)

OpenAI a další budou pravděpodobně čelit dalším žalobám za porušení autorských práv, protože systémy jako DALL-E produkují materiály porušující autorská práva bez uvedení autorství nebo informování uživatelů. (Marcus on AI)


Software

Apple chce, aby umělá inteligence běžela přímo na jeho hardwaru a ne v cloudu. (FT)

Beeper, frustrovaná společností Apple, se rozhodla prodávat iPhony s jailbreakem. (MSPowerUser)

  • Zablokování služby Beeper Mini, která sama o sobě není službou, ale neautorizovaným klientem pro proprietární platformu, jejíž provoz stojí hodně peněz, není v rozporu s hospodářskou soutěží. (Daring Fireball)

GitHub chce, aby všichni uživatelé aktivovali 2FA do konce roku 2023. Rozhodně dobrý nápad. (Cyber Security News)

GitHub spouští GPT-4-powered Copilot Chat ve všeobecné dostupnosti pro všechny uživatele, v postranním panelu IDE společnosti Microsoft, Visual Studio Code a Visual Studio. (Tech Crunch)


Mobilní aplikace

Data.ai: Royal Match se od července drží na prvním místě v žebříčku největších mobilních her podle měsíčních tržeb na celém světě, před Candy Crush Saga. (FT)

Microsoft uvádí Microsoft Copilot pro Android, bezplatnou aplikaci podobnou ChatGPT, která podporuje GPT-4 a DALL-E 3. Copilot pro iOS je téměř připravena (Windows Latest)

  • Koncept Windows Copilot společnosti Dell ukazuje, co Microsoft nedokázal dodat (gHacks)
  • Dell předvádí ukázky vylepšeného systému Copilot, který automaticky spravuje váš systém. (XDR)
  • Microsoft uvádí Microsoft Copilot pro iOS a iPadOS (The Verge)

Japonsko připravuje nařízení, podle kterého budou muset Apple, Google a další společnosti povolit na svých mobilních platformách obchody s aplikacemi a platební systémy třetích stran. (Nikkei Asia)

Opensignal: Průměrná rychlost stahování 5G ve Spojeném království mezi 1. srpnem a 29. říjnem činila 118,2 Mb/s, což je meziroční pokles o 13 %, a v roce 2023 byla nejpomalejší v rámci skupiny G7. Francie dosáhla průměrné rychlosti 221,1 Mb/s. (FT)


Hry

Zdrojový kód GTA V unikl na Discord, Telegram, dark web a další místa. Něco málo přes rok poté, co byl Rockstar napaden hackery. (Bleeping Computer)

Blizzard uzavřel novou dohodu se společností NetEase o návratu World of Warcraft a dalších her do Číny. Pravděpodobně kvůli akvizici společnosti Blizzard společností Microsoft. (TechSpot)

Hodnocení Starfieldu od hráčů na Steamu stále klesá. Hru si i přesto vyzkoušelo 13 milonů hráčů (Hrej)

Valve zveřejnilo letošní žebříček nejvýdělečnějších her na Steamu (Hrej)

V cloudové streamovací službě NVIDIA GeForce NOW je nyní k dispozici více než 1 800 her. GeForce NOW začala přidávat hry vydané společností Microsoft díky dohodě mezi touto společností a NVIDIA, která byla oznámena v únoru. (Neowin)

Apple chce, aby se Mac stal herním rájem, ale k úspěchu potřebuje více her (gHacks)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama