Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince

Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

11. 12. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Gemini AI neumí to, co Google předváděl na videu. Tesla Autopilot není bezpečný. Watzkeho Xixoio zpět na scéně. AI Alibaby umí nahradit influencery na TikToku. Beeper zpřístupnil iMessages na Androidu, Apple promptně zareagovalo. RIP Podcasty Google.

Reklama

Sociální sítě

Elon Musk svým sprostým útokem na inzerenty bojkotující společnost X, dříve známou jako Twitter, zmátl odborníky. Pokud inzerenti budou stále odcházet a nevrátí se, může X přežít? (BBC)

Meta uvádí, že chatování mezi aplikacemi Messenger a Instagram bude ukončeno „v polovině prosince 2023“, poté co tuto funkci oznámila v září 2020. (9to5Mac)

Twitch plánuje ukončit činnost v Jižní Koreji 27. února 2024 s tím, že provoz v této zemi je „neúměrně drahý“, přestože se snaží snížit náklady. (VentureBeat)

  • Odchod Twitche ze S. Koreje je nejnovějším důsledkem modelu Model „odesílající strana platí“. (ArsTechnica)
  • Aktuální informace o službě Twitch v Koreji (Twitch)

Meta zavádí tagy v Threads, s podporou více slov a bez značek #. Na jeden příspěvek může být jen jeden tag a zobrazení tagů je zobrazení pro vyhledávání. (TheVerge)

Časovač bez názvu, který lze zobrazit pouze na domovské stránce Threads.net v zemích EU, naznačuje, že služba bude pro uživatele v EU rozšířena 14. prosince. (The Verge)

TikTok zveřejňuje seznam nejlepších videí a trendů pro rok 2023, který opět ukazuje, jak rozdílné jsou jednotlivé zkušenosti uživatelů s aplikací a jak izolovaný je obsah. (The Verge)

Odkazy na YouTube nyní obsahují na konci ID zdroje SI, které je jedinečné pro váš účet, pokud sdílíte odkaz na jiné platformě než Google. Stejný mechanismus už dlouho používá Facebook (@OldRowSwig)


Startupy a ekonomika

Celosvětové dodávky chytrých hodinek vzrostly ve 3. čtvrtletí 2023 meziročně o 9 %. Apple zaznamenal nejlepší 3. čtvrtletí v historii s meziročním nárůstem dodávek o 7 %, Samsung meziročně klesl o 19 % a Huawei meziročně vzrostl o 56 %. (Counterpoint)

Spotify plánuje propustit ~17 % zaměstnanců, tedy okolo 1 500, aby snížila náklady, a to s odkazem na pomalý růst a rostoucí kapitálové náklady, poté co v červnu snížila počet zaměstnanců o 6 %. (TechCrunch)

PitchBook odhaduje, že v roce 2023 zaniklo nejméně ~3 200 amerických startupů podporovaných soukromým rizikovým kapitálem, které získaly dohromady 27,2 miliardy dolarů ve financování rizikovým kapitálem. (New York Times)

Těžba bitcoinů spotřebovala loni více vody než New York. Podle nových odhadů bylo k podpoře kryptoměn zapotřebí miliard galonů vody, což vyvolává obavy o dopad na životní prostředí. (WSJ)

Jamie Dimon z JPMorgan se ohrazuje proti kryptoměnám: „Zrušil bych je“. Generální ředitel mocné banky na Wall Street by nejraději zrušil kryptoměny, ačkoli JPMorgan využívá k přesunu miliard neodmyslitelně spjatou technologii blockchain. Což je mimochodem korelace, nikoliv kauzalita. (Coindesk)

Mozilla v roce 2022 vydělala téměř 600 milionů dolarů (gHacks)


E-knihy a podcasty

Podcasty Google budou přidány na hřbitov Google v dubnu 2024. Google oznámil ukončení aplikace ve Spojených státech a bude ukončena i v dalších regionech, ale přesné termíny nejsou známy. Google doufá, že podcasteři přejdou na YouTube Music. (gHacks, Google)

Více než 10 % času Američanů věnovaného poslechu audia je věnováno poslechu podcastů. Mezi Američany ve věku 13 let a více tvoří letos mluvené slovo (zprávy, sport, rozhovory/osobnosti a/nebo audioknihy) 31% podíl na celkovém čase poslechu audia (včetně hudby), což je nárůst oproti 20% v roce 2014. (Marketing Charts)


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky, Mastodonu @rychlofky@mastodonczech.cz a Bluesky @tyden.bsky.social. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama