Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince

Google představil Gemini AI, její dovednosti na videu falšoval. GTA 6 láme rekordy #TYDEN 11. prosince | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

11. 12. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Gemini AI neumí to, co Google předváděl na videu. Tesla Autopilot není bezpečný. Watzkeho Xixoio zpět na scéně. AI Alibaby umí nahradit influencery na TikToku. Beeper zpřístupnil iMessages na Androidu, Apple promptně zareagovalo. RIP Podcasty Google.

Reklama

Marketing, komunikace

Dezinformační vědkyně Joan Donovanová v oznámení o porušení zákona tvrdí, že její nadřízení na ni zanevřeli, když Harvard dostal od Chan Zuckerberg Initiative dar ve výši 500 milionů dolarů. (Washington Post)

Stížnosti některých vedoucích představitelů společnosti OpenAI na psychologicky zneužívající chování Sama Altmana byly hlavním faktorem při rozhodování správní rady o jeho propuštění. (Washington Post)

  • Spoluzakladatel OpenAI Ilja Sutskever se v poslední době stal neviditelným a jeho budoucnost je nejistá (Insider)

Uvnitř katastrofy, kterou pro společnost Feeld představuje změna značky.  Uživatelé aplikace Feeld tvrdí, že po aktualizaci se v ní objevily chyby – včetně sdílení polohy členů. (Mashable)

Značky: Vyhněte se těmto nástrahám na sociálních sítích. 34 % respondentů uvedlo, že se značky příliš zaměřují na sebepropagaci. Přílišná propagace značek je ve skutečnosti dlouhodobě hlavním zdrojem frustrace. Zhruba třetina (32 %) spotřebitelů uvedla, že nekvalitní obsah má negativní dopad na to, jak vnímají značky na sociálních sítích. (Marketing Charts)

Značky: Vyhněte se těmto nástrahám na sociálních sítích.
i Zdroj: PCTuning.cz
Značky: Vyhněte se těmto nástrahám na sociálních sítích.

Bezpečnost, soukromí, právo

Majitel Newtonu poprvé promluvil o ochromujícím útoku hackerů: Výpalné 1,5 milionu eur jsme zaplatit odmítli (HN)

Skupina 83 španělských médií podává na Meta žalobu ve výši 550 milionů eur , v níž poukazuje na nekalou konkurenci v oblasti reklamy kvůli „masivnímu“ a „systematickému“ využívání dat. (Reuters)

Výzkumníci prohledali veřejná úložiště a našli 1 681 tokenů API Hugging Face patřících společnostem Meta, Microsoft, Google a dalším, mnoho z nich s oprávněním k zápisu. (VentureBeat)

23andMe uvádí, že hackeři ukradli údaje o předcích 6,9 milionu z jejích 14 milionů zákazníků, a to prostřednictvím narušení, které bylo poprvé zveřejněno v říjnu 2023 (TechCrunch)

Google vylepšuje spamové filtry Gmailu o vektorizátor textu RETVec, který rozumí textovým manipulacím, jako jsou emoji, překlepy a speciální znaky. (ArsTechnica)

Zásilkovna je v problémech. Antimonopolní úřad s ní vede správní řízení kvůli konkurenčním doložkám, které firma uplatňuje vůči provozovatelům svých výdejních míst. Těch bylo loni 15 tisíc. Zásilkovna od výdejen požadovala, aby se ještě i rok po konci vzájemných smluv zdrželi jakéhokoliv konkurenčního jednání vůči ní. (iDnes)

Výzkumníci ESETu našli 18 škodlivých aplikací „SpyLoan“ pro Android, které byly jen z obchodu Google Play staženy více než 12 milionkrát, a to v roce 2023. Vydávají se za legitimní finanční služby pro osobní půjčky, které slibují „rychlý a snadný přístup k finančním prostředkům“. SpyLoan Android krade ze zařízení osobní údaje, které zahrnují seznam všech účtů, informace o zařízení, protokoly hovorů, nainstalované aplikace, události kalendáře, podrobnosti o místní síti Wi-Fi a metadata z obrázků. Výzkumníci tvrdí, že riziko se vztahuje také na seznam kontaktů, údaje o poloze a textové zprávy. (Bleeping Computer)

Amazon si britskému úřadu CMA stěžuje, že Microsoft používá obchodní praktiky, které omezují výběr zákazníků v oblasti cloud computingu. Týden po totožné stížnosti od Google. (Reuters)

Poté, co americký senátor Ron Wyden v dopise odhalil tuto praxi, společnosti Apple a Google potvrdily, že zahraniční vlády požadují údaje o push notifikacích ze smartphonů. (Reuters)

Výzkumníci zveřejnili LogoFAIL, útok, který překonává ochranu spouštění systému UEFI v téměř všech počítačích se systémy Windows a Linux a který lze v mnoha případech spustit na dálku. (ArsTechnica)

Výzkumníci podrobně popsali chybu AutoSpill v systému Android, která může odhalit uložené přihlašovací údaje uživatelů z aplikací 1Password, LastPass a dalších populárních správců hesel. Když aplikace na Android načte přihlašovací stránku ve WebView, správci hesel mohou být „dezorientováni“ ohledně toho, kam mají zaměřit přihlašovací údaje uživatele, a místo toho vystaví jeho přihlašovací údaje nativnímu poli základní aplikace.(TechCrunch)

Výzkumník tvrdí, že několik let stará chyba v ověřování Bluetooth umožňuje útočníkům vkládat stisky kláves a spouštět libovolné příkazy na zařízeních Apple, Android a některých zařízeních se systémem Linux. (The Register)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama