New York Times žaluje OpenAI a Microsoft. Nejhorší technologické selhání roku 2023 #TYDEN ~ 1. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek New York Times žaluje OpenAI a Microsoft. Nejhorší technologické selhání roku 2023 #TYDEN ~ 1. ledna

New York Times žaluje OpenAI a Microsoft. Nejhorší technologické selhání roku 2023 #TYDEN ~ 1. ledna | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

1. 1. 2024 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Hyperloop byl vždycky podvod. Útok na iMessage bez kliknutí. Xiaomi se vrhá do aut. mujRozhlas hacknut, unikla hesla.

Reklama

Sociální sítě

Přítelkyně v domácnosti zaplavily TikTok videi s péčí o sebe, vařením, úklidem a idealizovanou představou tradičního manželství – bez snubního prstenu. (WSJ)

Všichni chtějí opustit X. Tak proč nejsou na Bluesky? Bluesky má nyní přibližně 2,6 milionu uživatelů. Je to teprve začátek, nebo už platforma dosáhla vrcholu? (Fast Company)


Startupy a ekonomika

Startup Armory podporovaný společností Insight Partners, který byl kdysi oceněn na více než 200 milionů dolarů, se prodává konkurenční společnosti Harness za pouhých 7 milionů dolarů. (Insider)

Amazon Prime Video začne od 29. ledna zobrazovat reklamy, přičemž zákazníci si mohou připlatit 2,99 dolaru měsíčně, aby se reklamám vyhnuli. (The Verge)

Internetový obchod Zulily se sídlem v Seattlu, jehož hodnota byla v roce 2014 odhadnuta na ~7 miliard dolarů, ukončuje svou činnost. V žalobě Zulily obvinila společnost Amazon z potlačování svého podnikání. (Seattle Times)

V roce 2024 se očekává meziroční nárůst ročních příjmů z reklamy společnosti LinkedIn o 14,1 % na ~4 miliardy dolarů v roce 2023. Model je přitom jednoduchý. Přestanete organicky ukazovat příspěvky a přinutíte uživatele k placení. A ti plátí více a více. Často bez návratnosti. (FT)

Disney, WBD, Comcast a Paramount čeká v roce 2024 zúčtování poté, co v roce 2023 přišly o více než 5 miliard dolarů ze streamovacích služeb, které vybudovaly, aby konkurovaly Netflixu. (FT)

V americkém zpravodajském průmyslu bylo od ledna do listopadu 2023 zrušeno 2681 pracovních míst, bez započtení odkupů, což je více než za celý rok 2022 nebo 2021, a bylo uzavřeno více než 130 novin. (Poynter)

  • 17 z 20 nejnavštěvovanějších pravicových zpravodajských webů zaznamenalo v listopadu 2023 meziroční pokles unikátních návštěvníků. Hannity meziročně vzrostl o 122 % a Infowars o 46 %. (The Righting)

Huawei uvádí, že její celoroční tržby v roce 2023 budou činit více než 99 miliard dolarů, což je meziročně o 9 % více, ale o 20 % méně než v roce 2020 (FT)

Po 33% propadu v roce 2022 skončil Nasdaq v roce 2023 s 43% nárůstem, což je jeho nejlepší rok od roku 2020, a to díky společnostem Nvidia, která vzrostla o 239 %, a Meta, která vyskočila téměř o 200 %. (CNBC)


E-knihy a podcasty

Knihy hoří – v dobrém slova smyslu. Po letech bojů o přežití se Barnes & Noble rozšiřuje. (The Hustle)

Poslech podcastů v aplikaci BBC Sounds vzrostl do listopadu 2023 meziročně o 34 %(Advanced Television)


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky, Mastodonu @rychlofky@mastodonczech.cz, Threads @rychlofky a Bluesky @tyden.bsky.social. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama