Z X odcházejí velcí inzerenti. Propagandu nelze ověřit fakty. Drama v Open AI pokračuje #TYDEN 27. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Z X odcházejí velcí inzerenti. Propagandu nelze ověřit fakty. Drama v Open AI pokračuje #TYDEN 27. listopadu

Z X odcházejí velcí inzerenti. Propagandu nelze ověřit fakty. Drama v Open AI pokračuje #TYDEN 27. listopadu

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

27. 11. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Lazarus napadl Cyberlink. „Halucinace“ slovem roku 2023. Nejpopulárnější aplikace celosvětově. Tesla věděla o závadě Autopilota

Reklama

Čím se vzpoura inzerentů X liší od jiných bojkotů? Z X odcházejí velcí inzerenti. Je to nejblíže k rozsáhlému bojkotu X od doby, kdy Musk před více než rokem platformu koupil. (Axios)

Microsoft tvrdí, že severokorejská skupina Lazarus pronikla do softwarové společnosti CyberLink a upravila jeden z jejích instalačních programů tak, aby do něj v rámci útoku na dodavatelský řetězec prosadila malware. (Bleeping Computer)

Zamyšlení nad 18 lety ve společnosti Google: Google měl vizi, ale jeho kultura se rozpadla, morálka je na historickém minimu a náprava vyžaduje změny na nejvyšších místech. (Hixie's Natural Log)

Automobilová technologická společnost Valeo žaluje Nvidii poté, co inženýr Nvidie omylem sdílel data, která ukradl svému bývalému zaměstnavateli Valeo, během videohovoru mezi oběma firmami. (Bloomberg)

Referenční databáze společnosti Clearview AI pro vyhledávání v oblasti rozpoznávání obličejů přesáhla 40 miliard obrázků, což je dvojnásobek oproti stavu před pouhými 20 měsíci. Clearview slouží například j rozpoznávání obličejů 18 ukrajinskými vládními agenturami a identifikace více než 230 000 ruských vojáků. (Time)


Internet, webdesign

Google oznámil plány na odstranění souborů cookie třetích stran v Chrome, které začnou testovacím obdobím pro 1 % uživatelů na začátku roku 2024 a povedou k širšímu zrušení ve 3. čtvrtletí. (Bleeping Computer)

LifeHacker redesignoval a také se mění obsahově. Výsledek je rozpačitý jak po designové stránce, tak obsahové. Design je sice čistý a příjemný, ale nepodporuje objevování nového obsahu. A obsah jde prvoplánově po trivialitách co by lidé mohli sdílet. Což už dnes nebudou, tohle mělo přijít před lety. (LifeHacker)

Epic vs. Google: vedoucí pracovník společnosti Google potvrdil, že Spotify neplatí žádnou provizi, když si uživatelé kupují předplatné prostřednictvím platebního systému Spotify, a 4 %, když platí prostřednictvím společnosti Google. (The Verge)

LADbible Group spouští technologické webové stránky, které navazují na stávající sociální stránky značky Unilad Tech, poté, co návštěvnost jejího technologického obsahu meziročně vzrostla o 187 %. (PressGazette)

YouTube potvrzuje, že „uživatelé, kteří mají nainstalované blokátory reklam, mohou zaznamenat neoptimální zobrazení“ poté, co uživatelé hlásili pětisekundová zpoždění v prohlížečích, které nejsou Chrome. (Android Authority)

RT a Sputnik vytvořily zrcadlové stránky, jako je swentr.com, které mají jen zlomek návštěvnosti původních stránek, ale umožňují jim obejít sankce EU. (Bloomberg)

RSS by se mělo používat mnohem více než jen pro příspěvky na blogu a statusy – zejména ve spojení s rssCloud pro (prakticky) okamžité aktualizace. (Colin Walker)

Propagandu nelze ověřit fakty. Běžná praxe médií, která špatně chápou povahu svého loviště. (Hedhog Review)


Hardware

Recenze Lenovo Legion Go: pěkná obrazovka, odnímatelné ovladače a režim FPS, který simuluje myš, ale používání systému Windows je frustrující a má hroznou výdrž baterie (Wired)

Ubuntu Linux má na novém AMD Zen 4 Threadripper o ~20 % vyšší výkon než Windows 11 (Phoronix)

Někteří majitelé Pixelu 8 Pro si všimli kruhových hrbolků na obrazovce; Google tvrdí, že jde o „otisky z komponent“ a nemají vliv na odolnost ani výkon. Majitelé MacBooku dobře znají. Na krytu je po pár letech kruh, také od něčeho „uvnitř“. O displejích na noteboocích s otisky kláves nemluvě, je to velmi časté. (9to5Google)

Nvidia pohání mega superpočítač Tesla, který má uvnitř 10 000 grafických procesorů H100. Elon Musk doufá, že díky neuvěřitelně výkonnému superpočítači se mu podaří rozlousknout plně autonomní vozidla. (Tech Radar)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama