Jablíčka do zásuvky jednou denně. A lepší to asi nebude...
i Zdroj: PCTuning.cz
Apple Článek Jablíčka do zásuvky jednou denně. A lepší to asi nebude...

Jablíčka do zásuvky jednou denně. A lepší to asi nebude... | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

13. 3. 2015 12:00 73

Seznam kapitol

1. Kdo potřebuje výdrž na baterii? 2. Li-Ion akumulátory jako spása 3. Ještě hubenější, tenčí, stylovější 4. Baterky neměníme, kupte nový model!
5. Do přírody bez powerbanky nelez 6. Hodinky na 18 hodin 7. Stačí jeden šílený designér

Znáte tenhle vtip? Jsou teprve tři odpoledne, ale už to chodí kolem a hledá to zásuvku a nabíječku. Co je to? No přece majitel iPhonu! Je to sice černý vtip, ale nejhorší je na něm to, že přes pokroky v technologiích má docela reálný základ. Lidí, kteří ještě před začátkem večerní párty měli méně než 20 % baterie, jsem viděl spousty.

Reklama

Do přírody bez powerbanky nelez

Dnes už bohužel tuto formu batůžkování energie nenajdeme, což je poněkud škoda. Pravdou je, že se základní výdrží baterie kolem deseti hodin si už nemusíte skládat baterkový puzzle, ale proč nevylepšit deset hodin třeba na šestnáct? S tím, jak vám degraduje primární baterie, kterou nemůžete snadno vyměnit, by se občas rozšíření hodilo. Většina současných notebooků už ale rozšíření nedovoluje, takže i tam přichází čas na powerbanky.

Jablíčka do zásuvky jednou denně. A lepší to asi nebude...
i Zdroj: PCTuning.cz

 
Dell Power Companion - jenom 12 000 mAh, ale aspoň něco když není po ruce zásuvka

Tak například Dell nabízí powerbanku, která dokáže nabíjet zařízení přes USB, zároveň ale umí napájet i notebooky a ultrabooky Dell. Specifikace této powerbanky bohužel neuvádí, zda se chová z hlediska notebooku jako externí baterie (tedy chytře) a nebo jen jako běžná powerbanka (tedy hloupě). Hloupé chování znamená, že si Windows myslí, že jsou připojeny k síťovému napájení a běží v plném výkonu. Chytré chování znamená, že se powerbanka nahlásí jako baterie a reportuje Windows zbývající kapacitu. Buď jak buď jsem přesvědčen, že se Dell dopracuje k chytrému chování, protože přesně to u notebookových powerbank potřebujeme.

Jablíčka do zásuvky jednou denně. A lepší to asi nebude...
i Zdroj: PCTuning.cz

 
Zlaté Apple Watch - za lidovku a za rok si koupíte nové

Mnohem menší víru v rozumná řešení mám u firem, které dávno obětovaly praktičnost stylovosti. A nejbližším případem, který nám to ukáže v čiré a nefalšované podobě, bude Apple Watch. Nejde jen o to, že to bude celkem luxusní zařízení s cenou odhadovanou mezi 350 – 17.000 USD podle míry luxusnosti a obsahu zlata, ale taky o to, že se proslýchá, že by hodinky měly na jedno nabití vydržet sotva den intenzivnějšího používání. Přesněji řečeno se mluví o 18ti hodinách, v případě skutečně intenzivního používání to prý může být méně než tři hodiny. Narazil jsem už i na vtip, že Apple Watch vzhledem ke kapacitě baterie nedovoluje sledování zdravého spánku, čímž otevírá prostor i pro jiné zdravotní náramky.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama