CES Unveiled - malý CES? Nahlédněte na trendy v elektronice
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek CES Unveiled - malý CES? Nahlédněte na trendy v elektronice

CES Unveiled - malý CES? Nahlédněte na trendy v elektronice | Kapitola 2

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

26. 6. 2014 03:00 4

Seznam kapitol

1. Co to je ten CES? 2. Všechno bude smart! 3. Laboratoř na jednom čipu 4. Propojíme všechno se vším! 5. Pro někoho zlatý důl pro jiného konečná 6. CES Unveiled není CES

CES se dostal do Evropy! Vyrazili jsem do Varšavy na CES Unveiled jednu z několika akcí pořádanou mimo USA. Místo produktových novinek jsme se seznámili s trendy spotřební elektroniky pro následující rok(y). Chcete zjistit, co si myslí vrcholní představitelé o vývoji technologií v této oblasti?

Reklama

Většina proslovů, prezentací i diskuzí se točila kolem inovací, zlepšení a startupů. Koneckonců to jsou v dnešní době velice oblíbená témata, ve kterých manažeři vidí spásu jejich podnikání. Příkladem takových inovací jsou podle nich chytré mobilní telefony a nyní i další chytrá zařízení.

Smartphone tu už ale je několik let (a těší se velké přízni spotřebitelů), takže je potřeba hledat inovaci jinde. A nabízejí další „smart věci“. Trendem pro letošní a hlavně následující rok má být chytré příslušenství, zejména náramky, brýle nebo další drobnosti. Zde vidí šéfové CESu příležitost pro růst byznysu.

Proč bychom měli vlastně pořizovat tyto nové vychytávky? Z ukázek, které byly zmíněny v prezentaci Shawna DuBravaca, mě osobně zaujaly právě náramky nejen pro sport ale i pro denní nošení. Musím se přiznat, že jsem v těchto nových trendech konzervativní a nenadchne mě každá blbina, kterou někdo nabízí, nicméně třeba myšlenka sledování zdravotního stavu člověka během celého dne, je minimálně zajímavá. Představa, že nejen staří nebo nemocní lidé budou nosit nějaký chytrý náramek, ale hlavně běžní lidé jej budou používat denně k udržování zdravého životního stylu je celkem realistická.

Shawn DuBravac mluví o nástupu smart brýlí.
i Zdroj: PCTuning.cz
Shawn DuBravac mluví o nástupu smart brýlí.

Podobně je na tom i chytré oblečení. Zabudovat miniaturní zařízení s řadou senzorů do látky nebude v blízké budoucnosti problém a použití je také široké. Například v oblečku malého dítěte by takové zařízení sloužilo jako velmi chytrá chůva. Sledovalo by všechno možné od teplot, přes tep až po hlas dítěte a přenášelo do jiného smart zařízení rodičů nebo chůvy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama