Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna

Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

22. 1. 2024 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Každého uživatele Facebooku sledují tisíce firem. VMware zlikvidovalo 56 produktů. Vyhledávání Google se zhoršilo.

Reklama

Sociální sítě

Studie analyzovala migraci uživatelů napříč různými platformami sociálních médií související s odchodem z Twitteru. Zmiňuje, že nejvíce tam získalo asi Bluesky a Threads se sice jevilo atraktivní, ale uživatele příliš netáhne. (studie)

  • Nechce-li se vám celou studii zkoumat, tak zde je shrnutí od ChatGPT a i případný stručný článek z tohoto shrnutí
Studie analyzovala migraci uživatelů napříč různými platformami sociálních médií
i Zdroj: PCTuning.cz
Studie analyzovala migraci uživatelů napříč různými platformami sociálních médií

TikTok podrobně popisuje své plány pro volby v USA v roce 2024, včetně zákazu politických reklam, spolupráce s organizacemi ověřujícími fakta a zpráv o ovlivňování kampaní. (Engadget)

Instagram přidává noční pobídky pro dospívající, aby zavřeli aplikaci a šli spát, když stráví více než 10 minut v Reels nebo DM pozdě v noci. (TechCrunch)

Historie Ello, která se definovala jako alternativa k sociálním médiím založeným na reklamě, od jejího spuštění a financování v roce 2014 až po tichý prodej a náhlou smrt v roce 2023. (Waxy)

Na YouTube se objevuje nový druh popírání změny klimatu. Zpochybňující čistou energii, proklouzává moderátorským sítem platformy. (The Verge)

Bývalí a současní zaměstnanci Twitche popisují, že Twitch nikdy nepochopil, co jeho uživatelé chtějí, nedokázal se dostat do hlavního proudu a odcizil si své nejlepší tvůrce. (Fast Company)

X zavádí audio a videohovory pro Android po uvedení na iOS v říjnu 2023. Všichni uživatelé mohou přijímat hovory, ale pouze předplatitelé Premium je mohou uskutečňovat. (TechCrunch)

Kanaďan uvízl v trojúhelníku podvodů v oblasti elektronického obchodu. Kanaďan, který tvrdí, že byl falešně obviněn z organizování složitého podvodu v oblasti elektronického obchodu, se snaží očistit své jméno. Zdá se, že jeho případ se týká "trojúhelníkového podvodu", ke kterému dochází, když si spotřebitel něco koupí na internetu - například od prodejce na Amazonu nebo eBay -, ale prodejce ve skutečnosti prodávané zboží nevlastní. Místo toho prodávající zakoupí zboží od internetového prodejce s využitím ukradených údajů o platební kartě. (Krebs on Security)


Startupy a ekonomika

Pohled na problémy v The Messenger, včetně jeho závislosti na strategii vydávání velkého objemu publikací. Deník propouští zaměstnance a snaží se udržet nad vodou. (Washington Post)

Vodafone a Microsoft se dohodly na desetileté smlouvě v hodnotě 1,5 miliardy dolarů o rozvoji umělé inteligence, digitálních plateb, internetu věcí a dalších oblastí podnikání. Vodafone bude používat OpenAI pro zákaznické služby. (Bloomberg)

V roce 2023 činilo financování rizikového kapitálu v USA pro metaverse ~910 milionů dolarů, což je nejméně za posledních šest let a méně než 3,11 miliardy dolarů v roce 2021. Žádný americký startup z oblasti spotřebitelských metaverse nezískal více než 100 milionů dolarů. (Crunchbase)

Condé Nast oznamuje zaměstnancům, že přebírá Pitchfork do organizace GQ, a propouští Puja Patel, EIC Pitchforku, a některé zaměstnance Pitchforku. (Hollywood Reporter)

  • V době, kdy Condé Nast spojuje Pitchfork s GQ, se dlouholetý zaměstnanec Pitchforku zamýšlí nad vývojem publikace a jejím vlivem na hudební žurnalistiku i svůj vlastní život. (Rolling Stones)
  • Podívejte se na důvody úpadku Pitchforku, včetně klesajících příjmů z reklamy a vzestupu Spotify a personalizovaných playlistů s umělou inteligencí. (Casey Newton)

Pohled na problémy miliardáři vlastněných deníků Time, The Washington Post a Los Angeles Times, které podle zdrojů přišly v roce 2023 o miliony dolarů. Miliardáři chtěli zachránit zpravodajský průmysl. Přicházejí o jmění. (New York Times)

Úřad Evropské unie pro hospodářskou soutěž hodlá zablokovat nabídku Amazonu na koupi iRobotu v hodnotě 1,7 miliardy dolarů. (WSJ)


E-knihy a podcasty

Rakuten Kobo Elipsa 2E Review: Kombinace elektronické čtečky a chytrého notebooku. Špatné blokování dlaně bude vadit náročným zapisovatelům a velký displej může být jako eReader těžkopádný, ale většina lidí tuto kombinaci ocení. (Make Use Of)

Změna, kterou Apple provedla v září 2023 v automatickém stahování epizod v aplikaci Podcasty, výrazně omezila počet stažení některých podcastů. Změna je technického rázu: dominantní platforma pro podcasty začala vypínat automatické stahování u uživatelů, kteří za poslední dva týdny neposlouchali pět epizod pořadu. (Semafor)

Některé videopodcasty využívají umístění produktů generované umělou inteligencí od společnosti Rembrand jako doplněk k typickým hostitelským reklamám. (Bloomberg)


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé “zprávičky” se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky, Mastodonu @rychlofky@mastodonczech.cz, Threads @rychlofky a Bluesky @tyden.bsky.social. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama