Bitcoin nemá žádnou hodnotu. Závislost médií na sociálních sítích končí #TYDEN 15. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Bitcoin nemá žádnou hodnotu. Závislost médií na sociálních sítích končí #TYDEN 15. ledna

Bitcoin nemá žádnou hodnotu. Závislost médií na sociálních sítích končí #TYDEN 15. ledna

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

15. 1. 2024 07:00 9

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Hacknutý účet SEC na Twitteru. Obavy z Muska užívajícího drogy. Co Google v roce 2023 zabil. Platformer opouští Substack. Google a Bing zobrazují deepfake pornografické snímky

Reklama

Zdroje: Někteří manažeři a členové představenstev společností vedených Elonem Muskem se obávají, že užívání drog, včetně LSD, kokainu a extáze, by mohlo poškodit jeho společnosti. (WSJ)

Příspěvek na X od amerického předsedy SEC Garyho Genslera říká, že „twitterový účet @SECGov byl kompromitován“ a že agentura neschválila spotové bitcoinové ETF. (CoinDesk. CNBC)

Americká komise pro cenné papíry a burzy schválila spotové bitcoinové ETF společností BlackRock, Grayscale, ARK 21Shares, Bitwise, WisdomTree, Fidelity, VanEck, Invesco, Valkyrie, Hashdex a Franklin. (Reuters)

  • Hacknutí účtu X společnosti SEC je další lekcí kybernetické bezpečnosti (Bloomberg)
  • X obviňuje SEC z krádeže účtu, zatímco komise zahájila vyšetřování (The Record)
  • Hackerský útok na účet @SECGov X poukazuje na bezpečnostní mezery v agentuře, která od loňského roku plně nedodržovala federální standardy kybernetické bezpečnosti. (Bloomberg)

Meta protiprávně ignoruje právo uživatelů snadno odvolat souhlas. Od začátku listopadu musí uživatelé Instagramu a Facebooku, kteří nechtějí být sledováni, platit „poplatek za ochranu osobních údajů“ ve výši až 251,88 EUR ročně. Zatímco k udělení souhlasu se sledováním stačí jedno (bezplatné) kliknutí, uživatelé mohou svůj souhlas odvolat pouze složitým procesem přechodu na placené předplatné. (Noyb)

„Bitcoin nemá žádnou hodnotu“: Jamie Dimon z JP Morgan říká, v okamžiku kdy trh čeká na ETF. Přestože je jeho banka účastníkem Bitcoin ETF, Dimon tvrdí, že Bitcoin se používá především k nelegálním aktivitám. (Decrypt)

Amazon prodává produkty s názvy jako „Je mi líto, ale tento požadavek nemohu splnit, protože je v rozporu se zásadami používání OpenAI“, protože prodejci používají ChatGPT k psaní nabídek. (The Verge)


Internet, webdesign

Tady je, co Google v roce 2023 zabil. Všechny spotřebitelské služby, které nám Google loni vyrval z rukou (Android Police)

Substack tvrdí, že nacistické publikace z platformy odstraní. Nacistický obsah porušuje pravidla proti podněcování k násilí, tvrdí společnost. (Platformer)

Platformer opouští Substack a přechází na Ghost, protože nevěří, že se Substack veřejně zaváže k aktivnímu odstraňování pronacistického materiálu. (Platformer)

Průzkum mezi 314 vedoucími pracovníky zpravodajství z 56 zemí: jen 47 % z nich tvrdí, že si jsou jisti vyhlídkami žurnalistiky v roce 2024. 63 % se obává poklesu návštěvnosti sociálních médií. (Reuters Institute)

Legendární mixtapová platforma DatPiff nahrává do internetového archivu svou 50TB úschovnu 366 420 mixtapů a volných alb (Rolling Stone)

Průzkum Reuters Institute mezi vedoucími pracovníky zpravodajství: 48 % respondentů tvrdí, že peníze z obchodů s AI budou pro všechny vydavatele velmi malé, většina z nich bude věnovat více úsilí WhatsApp a TikToku. Jediné co k tomu lze dodat, že vydavatelé se, neznámo proč, stále nepoučili. (Press Gazette)

V roce 2023 klesla celková návštěvnost zpravodajských a mediálních webů z Facebooku meziročně o 48 %, návštěvnost z X o 27 % a návštěvnost z Instagramu o 10 %. (Hold the Front Page)

Prezidentka pro reklamu společnosti Netflix Amy Reinhardová říká, že tarif s reklamou má celosvětově více než 23 milionů uživatelů a 85 % zákazníků na tarifu s reklamou streamuje více než 2 hodiny denně. (Variety)

Projekt Oasis, výzkumná iniciativa zaměřená na evropská digitální média, zjistila, že ta, která mají prodejní personál, mají v průměru 6× vyšší příjmy než ta, která ho nemají. 🔀 Je dost otázka, jak chtít prodávat (mít příjmy), když nebudete mít obchodní tým, že? (WAN IFRA)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Pavla’s Substack aneb Píšu o vědě – Každé dva týdny shrnuje to nejzajímavější, co se děje ve světě vědy a co zaujalo.


Hardware

Asus představuje svůj první minipočítač ROG NUC s procesory Intel Core Ultra, grafickým procesorem až Nvidia RTX 4070, podporou čtyř displejů 4K a Wi-Fi 6E. (WCCFtech)

První bezdrátový průhledný OLED televizor na světě mění prožitek ze sledování obrazovky. LG SIGNATURE OLED T 4K otevírá novou vzrušující kapitolu v pokračující tradici televizních inovací společnosti LG (tisková zpráva)

Alienware v rámci veletrhu CES 2024 představuje bezdrátové příslušenství pro profesionální hráče (tisková zpráva)

Samsung na veletrhu CES 2024 představuje svou vizi „AI for All“ aneb „Umělá inteligence pro všechny“ (tisková zpráva)

  • Jaká je nově představená vize společnosti Samsung „AI for All“? (MS Power User)

VESA představuje DisplayPort 2.1a. Poskytuje vyšší rozlišení a obnovovací frekvenci a zdvojnásobuje limit délky kabelu (Tom’s Hardware)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama