Z X odcházejí velcí inzerenti. Propagandu nelze ověřit fakty. Drama v Open AI pokračuje #TYDEN 27. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Z X odcházejí velcí inzerenti. Propagandu nelze ověřit fakty. Drama v Open AI pokračuje #TYDEN 27. listopadu

Z X odcházejí velcí inzerenti. Propagandu nelze ověřit fakty. Drama v Open AI pokračuje #TYDEN 27. listopadu | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

27. 11. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Lazarus napadl Cyberlink. „Halucinace“ slovem roku 2023. Nejpopulárnější aplikace celosvětově. Tesla věděla o závadě Autopilota

Reklama

Marketing, komunikace

Čínské sociální platformy jako Weibo a Douyin vyžadují, aby populární uživatelé zveřejnili svá skutečná jména, což některé influencery nutí buď ztratit své sledující, nebo skončit. (Rest of World)

Průzkum financovaný TikTokem: Uživatelé TikToku jsou mnohem ochotnější platit za hudební streaming než průměrný spotřebitel a utrácejí za koncerty více než průměrný posluchač. (Musically)


Bezpečnost, soukromí, právo

Floridský soudce rozhodl, že našel „rozumné důkazy“ o tom, že Tesla věděla o závadě Autopilota, a otevřel tak dveře k veřejnému soudnímu procesu kvůli smrtelné nehodě vozu Tesla. (Reuters)

Americký okresní soudce zamítl většinu nároků v žalobě Sarah Silvermanové a dalších autorů proti tomu, že společnost Meta používá materiál chráněný autorskými právy k trénování modelů LLama. (Hollywood Reporter)

Výzkumníci na žádost Microsoftu zjistili několik chyb ve třech hlavních snímačích otisků prstů v noteboocích a používaných pro ověřování otisků prstů v systému Windows Hello. (Black Wing, The Verge)

Podle mediálních aktivistů byly návrhy Evropského aktu o svobodě sdělovacích prostředků, které mají zabránit hackování novinářských telefonů a zaručit nezávislost tisku, oslabeny. (The Guardian)

Denverský poskytovatel zdravotnického softwaru Welltok hlásí, že únik dat v červenci 2023 odhalil údaje ~8,5 milionu amerických pacientů, což je druhý největší únik MOVEit. (Bleeping Computer)

Konec frašky: Ulož.to končí se sdílením souborů. Kvůli evropské legislativě, vysvětluje. Od prosince nebude umožňovat stahování souborů, které si na něj uživatelé sami nenahráli. (iDnes)

Dospívající dívky, které se staly obětí „deepfake“ nahých fotografií, mají ve většině států jen málo možností, jak se odvolat, pokud vůbec nějaké. FBI varovala, že technologie používaná k vytváření pornografických deepfake fotografií a videí se zdokonaluje a je využívána k obtěžování a sextortion. (NBC)

Uživatelé aplikací Venmo a Cash žalují společnost Apple kvůli poplatkům za peer-to-peer platby (Reuters)

Pod podlahou polského soudu bylo objeveno masivní zařízení na těžbu kryptoměn, které kradlo energii. Bylo objeveno několik zabezpečených počítačů, které potenciálně kradly energii v hodnotě tisíců polských zlotých měsíčně V současné době není známo, jak dlouho zařízení fungovalo. (Ars Technica)

Uživatelé Maců byli napadeni falešným řetězcem aktualizací prohlížeče nazvaným „ClearFake“, který byl dodán přes Atomic Stealer, aby ohrozil jejich systémy. Potřebuje ale součinnosti uživatele, ten musí otevřít a nainstalovat stažený DMG soubor. (Cyber Security News)

Nový DDoS botnet založený na Mirai využívá 0-days k infikování routerů a bezpečnostních kamer. Vzdálené spuštění kódu lze zneužít, pokud nebyly změněny výchozí přihlašovací údaje správce výrobce zařízení. (SC Magazine)

Povinnost od federálních úřadů „vypínat“ vozidla je hrubým (a nebezpečným) porušením soukromí (FEE Stories)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama