Vychytané herní mikrofony ALIAS PRO a ALIAS: Jak se SteelSeries povedl vstup do streamerských vod
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Vychytané herní mikrofony ALIAS PRO a ALIAS: Jak se SteelSeries povedl vstup do streamerských vod

Vychytané herní mikrofony ALIAS PRO a ALIAS: Jak se SteelSeries povedl vstup do streamerských vod | Kapitola 5

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

3. 10. 2023 16:01 5

Seznam kapitol

1. Představení 2. SteelSeries ALIAS PRO: Obsah balení, konstrukce 3. SteelSeries ALIAS: Obsah balení, konstrukce 4. Zvukové ukázky
5. Porovnání s HyperX Solocast 6. Software 7. Verdikt

Ačkoliv se SteelSeries vydal do doposud neprobádaného teritoria, nové mikrofony řady ALIAS lze prohlásit za vydařené. Díky velkému snímači zvládnou dobře zachytit i detaily a nedostatky hardwaru pomáhá zahladit software. Cenou se zrovna nepodbízí, ale zejména levnější model je pro nahrávání stále ještě solidní volbou.

Reklama

Porovnání s HyperX SoloCast

Testy v tichém i hlučném prostředí byly provedeny simultánně, jednotlivé zvukové stopy byly následně manuálně odseparovány.

Srovnávací test – tiché prostředí

SteelSeries Alias PRO – Tiché Prostředí

SteelSeries Alias – Tiché Prostředí

HyperX SoloCast – Tiché Prostředí

Mnohem levnější SoloCast má defaultně basovější zvuk, který může být neznalému posluchači možná i příjemnější. Také méně šumí, což je pro řadu ALIAS celkem ostuda. Na druhou stranu je zvuk jednoznačně plošší a postrádá spoustu detailů. Je evidentní, že zařízení nedovede zachytit jemnější nuance hlasu, což by samozřejmě bylo ještě patrnější u někoho s méně monotónním hlasem.

Srovnávací test – hlučné prostředí

Pro simulaci opravdu hlučného prostředí znovu sloužil hlasitý ventilátor, opět tedy doporučuji ztišit reproduktory či sluchátka.

SteelSeries Alias PRO – Hlučné Prostředí

SteelSeries Alias – Hlučné Prostředí

HyperX SoloCast – Hlučné Prostředí

Mikrofony řady ALIAS opět zní prakticky stejně a oba zachytávají větší množství šumu, simultánní hlasité psaní na klávesnici jim však spolu s hlasitým ventilátorem dělá podstatně menší problém než SoloCastu. Opět je ale potřeba připomenout výrazně nižší pořizovací cenu SoloCastu, který se v době psaní recenze dá sehnat již od 1 200 Kč.

Srovnávací test – Clearcast AI Noise Cancellation

SteelSeries Alias PRO – Clearcast AI Noise

SteelSeries Alias – Clearcast AI Noise

HyperX SoloCast – Clearcast AI Noise

Pro zajímavost jsem si se všemi mikrofony vyzkouše AI denoiser od SteelSeries, a to i v tichém prostředí. Rozdíl je naprosto zásadní, nastavení však doporučuji ponechávat maximálně na 50 % intenzity. V místnosti bez zásadních hluků sice ani vyšší hodnota nepředstavuje takový problém, v hlučném prostředí však vysoké hodnoty Noise Cancellation umí nepříjemně usekávat hlas.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama