komunikacni-software-ve-znameni-icq-aneb-kecejme-po-netu
Software Článek Komunikační software (ve znamení ICQ) aneb "kecejme po netu"

Komunikační software (ve znamení ICQ) aneb "kecejme po netu" | Kapitola 8

Charvát Pavel

Charvát Pavel

15. 2. 2005 00:00 76

Seznam kapitol

1. Úvod 2. ICQ 2003b Build: #3916 - obecné info 3. ICQ 2003b Build: #3916 - použití a nastavení 4. ICQ 4 Lite Edition verze 4.14
5. ICQ 5 6. Miranda IM v0.3.3.1 7. Simple Instant Messenger v0.9.3 8. Závěrečné zhodnocení

V dnešní uspěchané době je hlavním klíčem k úspěchu dokonale zvládnutá komunikace. Ať již mezi obchodními partnery, rodinou a v neposlední řadě i přáteli a kamarády. Každý den potřebujeme cosi vyřídit, nebo si jen tak ulevit a v klidu probrat vše možné. Pro kratší a stručnější zprávy si možná vystačíme s SMS zprávami, ale proč nevyužít internet. Zvláště když jsou paušální tarify celkem snadno dostupné. Dneska bych se tedy pokusil nastínit jednu z možných podob komunikace po internetu. Název jsem si zvolil jako upravený překlad jména jedné starší písně, pokud uhodnete které, máte malé bezvýznamné plus :-).

Reklama

Konečně jsme se dostali ke konci. Teď již jen sláva vítězům a čest poraženým. Dříve než jsem zasedl ke klávesnici jsem měl obavy, jestli tyto programy vůbec půjdou zhodnotit vzhledem jeden k druhému. Překvapivě to šlo. Vědom si plamenných debat všude na internetu, snažil jsem se být tak nestranný jak to jen bylo možné. V konečném důsledku rozhodla všestrannost a malá náročnost na naše křemíkové miláčky. Vizuální krása se stejně jako v reálném životě časem stejně okouká a člověk pak stejně bude žít tím, co je uvnitř. Někteří již tedy tuší vítěze. Nebudu tedy déle napínat a prozradím konečné pořadí.

Miranda IM v0.3.3.1

ICQ 2003b bulid 3916
SIM v0.9.3
ICQ 4 LE v4.14

Vítězství Mirandy asi nebylo takovým překvapením, jakým jsem se jej pokoušel učinit :-). V celkovém hodnocení neměla konkurenci. Vyberte si kategorii (mimo vzhledu) a máte v ní jasného vítěze. Boj se ale rozhořel o druhé místo. Nebudu zastírat, že ICQ 2003b vyhrálo i díky dlouhodobé zkušenosti, kterou s ním mám, ale také díky příjemnějšímu rozhraní a snadnějšímu nastavení specifických kontaktů. Výhoda používat dva účty zároveň se mi nejevila natolik úžasná, aby cokoli ovlivnila. SIM tedy obsadil třetí pozici. Jako absolutní propadák se ale ukázalo ICQ 4. Napadá mě přirovnání k popové hvězdičce. Hezké na pohled, každý ho chce mít doma, ale jakmile tam jednou je, už přemýšlíme jak se jej zbavit. Jeho absence čehokoli smysluplného nahrazená spoustou naprosto zbytečných funkcí může uspokojit jenom naprostého začátečníka bez jakýchkoli požadavků na software.

To by bylo ode mě dneska vše. Loučím se větou, která bude nejspíš nejlépe popisovat diskuzi pod článkem. Let the flame begin!

Linky na jednotlivé programy:

ICQ

Miranda

SIM

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama