Epic porazil Google. FTC prověřuje Adobe. Threads dorazilo do EU #TYDEN 18. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Epic porazil Google. FTC prověřuje Adobe. Threads dorazilo do EU #TYDEN 18. prosince

Epic porazil Google. FTC prověřuje Adobe. Threads dorazilo do EU #TYDEN 18. prosince | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

18. 12. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Mamut se vrací, Kovář promluvil. Apple vs. Beeper Mini. RIP E3. Děravé TeamCity od JetBrains. E-knihy se rychle stávají nástrojem firemního dohledu.

Reklama

Marketing, komunikace

Zdroje podrobně popisují, co se dělo v OpenAI v době, kdy došlo k vyhazovu Sama Altmana. Někteří členové představenstva se domnívali, že se je Altman snaží poštvat proti sobě. (New York Times)

Alza nově zobrazuje aktuální rychlost doručení. Bude zajímavé sledovat vývoj s blížícím se Štědrým dnem. Screenshot je z 12. prosince

Vítejte na internetu bez reklam. Zatímco bohatí platí za odstranění reklam, inzerenti si hledají pozornost jinde.  Možná budete mít Facebook bez reklam, ale někde vás stejně dostihnout musí (Economist)

Za rozhovor vyhazov. „Řekli mi, že byl propalestinský“. Server Novinky.cz zveřejnil rozhovor s česko-palestinskou designérkou – na stránkách vydržel dvě hodiny, redakce jej potom smazala. To se stalo v sobotu 9. prosince a Voxpot zjistil, že rozhovor stál jednu z autorek místo. (Voxpot)


Bezpečnost, soukromí, právo

Čtyřicet devět nahrávacích společností podává žalobu na Altice (ISP v USA) za údajné umožnění „masivního porušování autorských práv tisíci svých předplatitelů“. Mezi únorem 2020 a listopadem 2023 zaslali žalobci 70 000 oznámení o porušení autorských práv v souladu s DMCA, která podrobně popisovala konkrétní porušení, jichž se dopouštěli konkrétní předplatitelé Altice pomocí protokolů P2P včetně BitTorrent. (TorrentFreak)

Obliba aplikací a webových stránek využívajících umělou inteligenci ke svlékání žen na fotografiích prudce roste. 34 takových poskytovatelů mělo v září 2023 dohromady více než 24 milionů unikátních návštěvníků. (Boomberg)

Google plánuje zkrátit výchozí automatické mazání historie Map z 18 měsíců na tři měsíce a umožnit uživatelům ukládat data časové osy Map lokálně ve svých zařízeních. (The Verge)

Provládní zpravodajské kanály a influenceři v Bangladéši propagují dezinformace vytvořené umělou inteligencí před volbami v lednu 2024. (FT)

Parlamentní zpráva varuje, že Spojené království je kvůli selhání vlády v boji proti ransomwaru „kdykoli ohroženo katastrofickým útokem ransomwaru“. (The Record)

Ruská zahraniční zpravodajská služba spatřena při zneužívání zranitelnosti TeamCity od JetBrains. Úředníci uvedli, že po objevení stovek napadených zařízení informovali desítky společností v USA, Evropě, Asii a Austrálii. JetBrains je česká firma a v nepřiznivém případě by mohlo jít o problém velikosti kauzy SolarWinds. (The Record)

  • Zranitelnost JetBrains zneužívají hackeři severokorejské vlády, tvrdí Microsoft (The Record)

Apple a Corellium urovnávají spor o autorská práva z roku 2019, v němž se Apple snažil vypnout software Corellium pro virtuální iPhone. (Forbes)

Cox Media Group tvrdí, že může poslouchat konverzaci spotřebitelů prostřednictvím mikrofonů v chytrých telefonech, chytrých televizorech a dalších zařízeních a využívat ji k cílení reklamy. (404)

  • Vždycky jsme měli podezření, že nás naše telefony poslouchají, a teď máme důkaz - reklamní společnost CMG Local Solutions odhalila, že „aktivní naslouchání“ využívá umělou inteligenci k získávání hlasových dat, která může prodat k cílení reklamy. (iMore)
  • Jeden inzerent vás může odposlouchávat – pokud máte telefon se systémem Android. (Apple Insider)
  • Společnost se chlubí používáním zvuku z mikrofonu chytrého zařízení k cílení reklamy ve svém podcastu (404)

Útok na dodavatelský řetězec zaměřený na kryptopeněženku Ledger nechává uživatele hacknuté. Ledger oznámila, že někdo vypustil „škodlivou verzi“ jejího Ledger Connect Kitu, knihovny, kterou decentralizované aplikace (dApps) vytvořené jinými společnostmi a projekty používají k připojení ke službě peněženky Ledger. (TechCrunch)

Olvid, francouzská vládní aplikace pro „bezpečné“ zasílání zpráv, pod palbou kritiky kvůli tomu, že ji hostuje společnost Amazon, a podléhá tak americkým extrateritoriálním zákonům. (Le Monde)

Kalifornský státní úřad stáhl žalobu na Activision Blizzard za sexuální obtěžování z roku 2021 s tím, že {vyšetřování nepotvrdilo žádná obvinění“. (New York Times)

Někteří uživatelé X hlásí, že se jim zobrazují reklamy na aplikace, které využívají umělou inteligenci ke „svlékání“ žen na fotografiích. TikTok a Meta začaly blokovat vyhledávací výrazy související s aplikacemi „nudify“. (Vice)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama