Hlavní stránka Návody Úpravy: modding Pimp my Computer 12 – The Chocolate 2/2
Pimp my Computer 12 – The Chocolate 2/2
autor: Jan Štěpánek , publikováno 18.4.2011
Pimp my Computer 12 – The Chocolate 2/2

Ani to moc dlouho netrvalo a máme tu pokračování dvanáctého kola Pimp my Computer. Skříň LianLi PC-V600, kterou jsme pro úpravy dostali, zavítala do naší dílny. A nutno podotknout, že se tam pořádně zapotila, protože prošla rapidními změnami. Podívejte se, jaké změny máme na mysli a prohlédněte si všechny úpravy podrobně.


Já se trošku omlouvám za to, že budu v textu různě přeskakovat z jedné části na druhou, ale snažím se průběh úprav popsat tak, jak opravdu postupoval. Pokračujeme tedy stále v interiéru, protože ostatní plechy stále ještě schnou po lakování.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 2/2

Na řadu tedy přichází nové uchycení zdroje. Jeho místo je naprosto jasné, ale původně byl v přední části 120mm ventilátor s demontovatelnou mřížkou, který potřeboval přeci jen větší otvor, než napájecí zdroj. Zvažoval jsem proto několik možností, jak vytvořit vhodný držák, což by samo o sobě nebylo velkým problémem, kdyby nemusel zůstat jednoduše demontovatelný. Zdroj by totiž jinak nebylo možné vyměňovat. Po důkladném přeměřování jsem se nakonec rozhodl jít cestou nejmenšího odporu a využít původní rámeček pro uchycení zdroje. Ten byl ve své původní pozici uchycen za pomoci čtveřice šroubků, my teď použijeme jen dva, protože jsem se rozhodl pro upevnění do původních závitových podložek pro pozici ventilátoru. V podstatě tedy stačilo jen na vhodných místech vyvrtat otvor pro šroub na držáku zdroje a uchycení je připraveno.

Vím, že se může zdát, že zdroj nebude dostatečně držet, ale opak je pravdou, drží naprosto pevně. Jelikož je (bude) ze spodní stránky podložen na gumovém profilu, tak se mu nemůže nic stát a troufám si říci, že drží pevněji než v původní pozici.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 2/2

Zároveň se nyní můžeme vrátit k exteriérovým částem, které dostatečně zatvrdly a je možné povrch přebrousit pod vodou a pustit se do dalšího lakování. I když je podle dohodnuté stylizace barva poměrně jasná, není zase úplně jednoduché vybrat přesný odstín.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 2/2

Neleštěný povrch v novém odstínu hnědé metalízy s vrstvami bezbarvého laku

Ve vzornících totiž existují snad stovky různých hnědých odstínů a musím vybrat takový, který bude dle požadavků kombinací kaštanového odstínu a zároveň bude sedět k barvám čokolády. Nakonec se po takřka hodinovém vybírání povedlo najít ideální odstín ve vzorníku Toyoty. Jde v podstatě o kaštanovou metalízu, do které se ještě přidala extra perleť pro zvýraznění efektu.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 2/2

Díky faktu, že jsem zvolil metalízu, je jasné, že se vše musí ještě zalakovat bezbarvým lakem. Ten je ve dvou vrstvách, díky čemuž metalíza dostane větší hloubku. Jen mě moc mrzí, že toto všechno není vidět na fotografiích, protože ta barva nikdy nevynikne tak, jako v reálu. Tak snad se s námi podělí o zážitek alespoň majitel a do komentářů přidá svůj názor.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 2/2

Celkově je tedy vrchní lak tvořen čtyřmi vrstvami – dvě vrstvy tvoří metalíza a dvě vrstvy bezbarvý lak. Poté vše vysychalo přibližně 5 dní. Musím jen zmínit fakt, že vnitřní část šasi a bočnic se nechala v matu, protože to vypadá podle mého názoru zajímavěji, když je patrná odlišnost lesklého exteriéru a matného interiéru.

Pimp my Computer 12 – The Chocolate 2/2

Po vyleštění je to docela rozdíl, co myslíte?

Interiér samozřejmě nezůstane pouze takto zalakovaný, musí být doplněn ještě nějakým dalším odstínem. A v tomto případě už nebylo v podstatě nad čím přemýšlet, protože co jiného by se hodilo k „čokoládové stylizaci“ než zlatá barva. Ta je navíc podle mého názoru opravdu neobvyklá pro interiéry počítačů a v kombinaci s výkonnými komponentami bude působit luxusně.



 
Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.
265 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 126.9Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.