Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu | Kapitola 8

Jan Preclík

Jan Preclík

7. 10. 2021 12:56 25

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Genius X-G600 – Unboxing a parametry 3. Genius X-G600 – Software, senzor, závěr 4. Connect IT Neo+ – Unboxing a parametry 5. Connect IT Neo+ – Software, senzor, závěr 6. CZC Headhunter GM800 – Unboxing a parametry 7. CZC Headhunter GM800 – Software, senzor, závěr 8. Genesis Xenon 200 – Unboxing, parametry a závěr 9. Trust GXT 130 Ranoo Wireless – Unboxing a parametry 10. Trust GXT 130 Ranoo Wireless – Senzor, závěr
11. Patriot Viper V530 – Unboxing a parametry 12. Patriot Viper V530 – Software, senzor, závěr 13. Mazer E-blue Type R – Unboxing a parametry 14. Mazer E-blue Type R – Senzor, závěr 15. A4Tech Bloody V7 Ultra Core 2 – Unboxing a parametry 16. A4Tech Bloody V7 Ultra Core 2 – Software, senzor, závěr 17. Yenkee Shotgun RGB Black & White – Unboxing a parametry 18. Yenkee Shotgun RGB Black & White – Software, senzor, závěr 19. Závěrečné shrnutí a vyhlášení nejlepší z nejlevnějších

Není to tak dávno, co vyšlo Diablo 2: Resurrected. Tento titul samozřejmě nejvíce přitáhl herní pamětníky, včetně mé maličkosti. A jelikož si pamatuji, kolik levých tlačítek myší jsem na téhle kultovní pecce oddělal, řekl jsem si, že by nebylo špatné investovat pár stovek do levné myši, abych si svého drahého herního miláčka neoddělal. Jenže jaká myš za pár stovek mi nabídne za směšnou cenu ty nejlepší možné parametry společně s ergonomií a využitelností? A tak se zrodil nápad na článek, ve kterém otestujeme deset levných myší. A to nejen kvůli pamětníkům, ale i náročnějším hráčům, kteří jednoduše nechtějí dávat tisíce za herní periferie.

Reklama

Další myší, kterou jsem do testu vybral, byl kousek od firmy Genesis, modelově označen Xenon 200. Zaujala mě zejména svým skutečně herním designem. Šílené a netradiční tvary ve mně vždy vzbuzovaly zvědavost. I když kolikrát je mnohem lepší klasika. 

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Myška má zajímavý design. Pod scrollovacím tlačítkem jsou umístěna dvě další. Jedno slouží pro změnu DPI, druhé pro přepínání mezi profily. Myš má totiž vestavěnou paměť, profily lze tedy uložit přímo do ní. Na první pohled je ergonomie bočnic řešena opravdu nezvykle. Zpracování si ovšem vybralo svou daň v podobě vyšší hmotností 106 gramů. 

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Levá strana je kompletně pogumovaná, na středu je pogumovaná vrstva navíc otexturovaná puntíky pro lepší protiskluzové vlastnosti. USB kabel je opletený, i když je poměrně pevný a neforemný. Nechybí sniper button, který parádně padne na palec. Zřetelně oddělená jsou i tlačítka zpět a vpřed, v přední části je nad sniper tlačítkem vystouplá část znázorňující zvolené CPI. 

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavě je zpracována i pravá část myšky. Vrchní část pravé strany je vytvarovaná pro úlevu malíčku, když nepotřebujete myš zvedat. Nádherně do připraveného výřezu sedne. Když naopak myš potřebujete zvednout, uchopíte myšku malíčkem co nejníž. Spodní část je taktéž tvarována tak, aby z ní malíček nesjížděl. I pravá strana je kompletně pogumovaná. 

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Spodní část je osazena čtyřmi kluznými ploškami, kolem snímače na středu je pak osazena pátá. 

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

A tímto představením test tohoto kousku končí. Po připojení k PC a snaze stisknout levé tlačítko jsem zjistil, že spínač levého tlačítka buď vůbec nebyl osazen, nebo je jednoduše porouchaný out of the box. Stejně tak nejde stisknout boční tlačítko zpět. Kde asi soudrozi z lidové republiky Číny udělali chybu? Tahle myš ve mě vzbudila opět nostalgické vzpomínky, kdy jsem si na pankrácké tržnici koupil ke svému osmibitu za 150 korun joystick, který mi ještě tentýž den odešel do věčných lovišť. Firma Genesis bude zřejmě totální čínský lowend, který schovává laciné komponenty (či výrobu) do pěkného pozlátka. 

Mohl jsem samozřejmě dostat  vadný kus, spíše to ve mně ale vyvolává obavy, že jakýkoli produkt této firmy by se nedožil konce záruky a já bych musel každou chvíli běhat k prodejci kvůli reklamacím. Pokud vás design zaujal a chtěli byste znát větší detail myši, tak prosím. Myš je osazena senzorem méně známého výrobce Avago, konkrétně modelem 5050 s rozlišením až 3200 CPI. Má vestavěnou nespecifikovanou paměť, 7 programovatelných tlačítek a stejně, jako myška Connect IT, je osazena spínači Huano s nespecifikovanou životností. 

Pokud vás i tak myška zaujala a hodláte to risknout, na CZC.CZ jí seženete za 449 Kč. 

Velký test — Deset levných myší za pět stovek v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama