twitter-je-pouzivan-jako-efektivni-nastroj-ve-svete-velkeho-byznysu
Novinka Twitter je používán jako efektivní nástroj ve světě „velkého byznysu“

Twitter je používán jako efektivní nástroj ve světě „velkého byznysu“

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 9. 2011 16:00 2

Derwent Capital Markets analyzuje tweety 10 milionů uživatelů štěbetavé sítě. Na burzovním indexu Dow Jones prý dosahuje neuvěřitelné 88% úspěšnosti.

Reklama

Twitter je místem, kde se dostanete k nejaktuálnějším informacím, které jsou k dispozici, ale podle londýnské společnosti Derwent Capital Markets také efektivní investiční nástroj. Firma sleduje nálady reprezentativního vzorku lidí a v návaznosti na jejich počínání navrhuje, kam investovat a kam naopak nikoliv. Analýza sentimentu je pojmem známým. Jedná se v podstatě o analýzu na pomezí psychologie a sociologie.

Derwent analyzuje krátké textové zprávy, neboli tweety, deseti procent uživatelů této služby, kteří denně vygenerují přibližně 100 milionů zpráv. Sofistikovaný algoritmus naprogramoval Johan Bollen, počítačový expert z americké Indiana University v Bloomingtonu. Získané informace jsou pak využívané k předvídání změn na akciovém trhu.

Ve studii publikované v loňském roce se uvádí, že Bollenům algoritmus dosahuje na burzovním indexu Dow Jones Industrial Average, nejznámějším a nejsledovanějším indexu světa, neuvěřitelné 88% úspěšnosti.

Nepřehlédněte:

Papež tweetoval z iPadu a spustil portál News.va

V době, kdy uživatelé vykazují pozitivní náladu, index roste, naopak ve dnech, kdy jsou neklidní či mají starosti, klesá. Koneckonců trh je sám o sobě kolísavým zrcadlem celkového veřejného mínění a stability.

Twitter je používán jako efektivní nástroj ve světě „velkého byznysu“
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Escapistmagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama