toshiba-uvede-na-trh-7-mm-sshd-disky-v-kapacitach-320-a-500-gb
Novinka Toshiba uvede na trh 7 mm SSHD disky v kapacitách 320 a 500 GB

Toshiba uvede na trh 7 mm SSHD disky v kapacitách 320 a 500 GB

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 11. 2013 10:00

Jistě jste zaznamenali naši novinku o nevšedním duálním disku Black2 od Western Digital. Společnost Toshiba reaguje na trend výroby duálních resp. hybridních disků po svém a to vydáním tenčí varianty SSHD disku MQ01ABDH.

Reklama

Jedná se sice o klasický SSHD (nikoliv duální disk jako WD), který ale potěší svojí tloušťkou pouhých 7 mm. Přesto, že má disk takovouto tloušťku, nabídne solidní kapacity 500 a 320 GB. Nové modely následují svoje předchůdce s kapacitou 1 TB, 2 TB a 750 GB ze stejné série, které měly tloušťku 9,5 mm. Díky svému štíhlému profilu by měly být nově vydané modely vhodné především pro instalaci do tenkých notebooků a ultrabooků. 

Toshiba uvede na trh 7 mm SSHD disky v kapacitách 320 a 500 GB
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedná se o hybridní disky, což znamená, že k úschově samotných dat je k dispozici pevný disk, zatímco o ukládání dočasných vyrovnávacích dat se postará 8 GB NAND paměť (SSD část). Data jsou do cache paměti ukládány na základě závěrů vyvozených z pozorování, jaké soubory jsou používány nejčastěji. Toto pozorování a protokoly z nich jsou neustále aktualizovány, aby byla tato data správně identifikována. 

Disky prozatím nebyly oceněny a k vidění jsou pouze jejich vzorky. Ale v noteboocích bychom se jich mohli dočkat již brzy.

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama