sestijadra-amd-thuban-jiz-v-kvetnu
Novinka Šestijádra AMD Thuban již v květnu

Šestijádra AMD Thuban již v květnu

Michal Kleman

Michal Kleman

28. 1. 2010 13:00 4

 Původně měly být šestijádrové procesory AMD s jádry Thuban představeny ve třetím čtvrtletí tohoto roku, na světlo světa však výjdou mnohem dříve.

Reklama

Nabídka AMD pro desktopové počítače se rozšíří o šestijádrové procesory s jádry Thuban. Poprvé by měly být k vidění již v květnu (Máj), v červnu na Computexu v Taipei by se mělo těchto procesorů objevit více. Procesory budou vyráběné 45 nm procesem a jejich TDP bude od 95 W do 140 W v závislosti na taktu. Přesná frekvence těchto procesorů, není známá, ale nejrychlejší CPU s TDP 140 W bude taktováno na 2,8GHz. L3 cache bude shodná u všech nových procesorů - 6 MB, cache L2 bude mít kapacitu 6* 512 kB. Na trh by se měly tyto procesory dostat cca 2 měsíce po vypuštění šestijader Intel Core i7 980X s jádry Gulftown.

Šestijádra AMD Thuban již v květnu
i Zdroj: PCTuning.cz

S novými procesory se na trh dostanou i nové čipové sady. První desky s čipsety AMD 890GX jsme již mohli vidět (například zde). Během dubna (Apríl) by měly přibýt desky s čipsety AMD 890FX v kombinaci s jižním můstkem SB850. Šestijádra do patice AM3 by však měly být podporována i některými deskami s čipsety AMD 790FX/GX, ty však budou potřebovat upgrade BIOSu.

Podle OCW

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama