serie-testovaciho-software-rightmark
Článek Série testovacího software RightMark

Série testovacího software RightMark | Kapitola 5

Charles

Charles

28. 7. 2004 00:00 14

Seznam kapitol

1. RightMark Memory Analyzer (v3.2) 2. CPU RightMark 3. RightMark Gotcha! 4. RightMark 3DSound (v1.20) 5. RightMark Audio Analyzer (v5.3)

Společně s výkonným hardwarem a všelijakým tuningem jdou ruku v ruce také všemožné testovací utility, které jsou součástí výzbroje každého správného počítačového nadšence a ladiče výkonu. Jsou to ony, které podávají zpravodajství o vašem železe, kterým se posléze můžete chlubit a nebo jen si ověřit, zda váš systém pracuje v rámci udaných parametrů a zda někde není nějaký zádrhel (ať už výkonnostní nebo funkční).

Reklama

RightMark Audio Analyzer (RMAA) je jednoúčelovým programem, který dokáže na jedné straně generovat testovací kmitočty (lze je dokonce uložit jako .wav) a na straně druhé tyto signály analyzuje pomocí FFT (Fourirové Transformace) a poskytuje odpovídající audio ukazatele.

Série testovacího software RightMark
i Zdroj: PCTuning.cz

Před samotným spuštěním testu je třeba zkalibrovat úroveň signálu. V nápovědě se doporučuje úroveň vybuzení -1 až 3dB (některé profesionální zvukové karty mají svá specifická doporučení). Kalibraci provádíme především nastavením celkové hlasitosti "Volume Control", přičemž musíme občas přepínat v mixeru mezi nahráváním a přehráváním.

Série testovacího software RightMark
i Zdroj: PCTuning.cz


Pro zvětšení klikněte myší

Po proběhnutém testu si výsledky můžete uložit pro pozdější analýzu.

Série testovacího software RightMark
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud by vás právě tento prográmek zaujal, tak vás odkáži na námi dříve provedené testy zvukových kodeků, kde byla právě tato utilita použita. Je tam popsána metodika testování a potřebné konfigurace. Zvuk na PC (kvalita) - kodeky a zvukové karty

Stahovat aktuální verzi 5.3 můžete zde (480 KB)

Takže doufám, že jsem vás aspoň zevrubně seznámil s těmito velice zajímavými utilitami, jelikož zrovna ty 2 nejobsáhlejší byly právě nedávno aktualizovány a rozhodně by si je žádný fanda PC, který si libuje ve všemožných grafech, nastavení a zvyšování výkonu, neměl nechat ujít... (navíc test stability operační paměti je velice žádaným artiklem :-), takže se každý další hodí - uvidíme zda je tento přínosem).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama