Recenze MSI Vigor GK41: levnější mechanická klávesnice s lineárními spínači
i Zdroj: MSI
Herní příslušenství Recenze Recenze MSI Vigor GK41: levnější mechanická klávesnice s lineárními spínači

Recenze MSI Vigor GK41: levnější mechanická klávesnice s lineárními spínači | Kapitola 4

David Jiránek

David Jiránek

30. 10. 2023 16:00 8

Seznam kapitol

1. Představení, specifikace a unboxing 2. Prohlídka a spínače 3. Software a funkce 4. Závěr a hodnocení

Od MSI jsme tu měli za poslední měsíce řadu grafik, nějaký ten notebook, disk a taky Wi-Fi. Nedávno jsem si otestoval bezdrátová sluchátka, která jsem víceméně chválil. Nyní mi pod rukami přistála mechanická klávesnice. Stojí i tato periferie za místo ve vašem herním doupěti?

Reklama

Závěr

Oblast budget klávesnic je relativně zrádná. Narazit můžete na mechaniky kolem tisícovky, které vás odradí od dalších experimentů s mechanickými spínači. Naopak se za drobný příplatek lze střetnout s modely, které působí důstojně a dělají kompromisy na rozumných místech. To je případ Vigor GK41. Základní body totiž tento model splňuje. Psaní i hraní na této klávesnici je krok dopředu vůči membránovým modelům i úplně základním mechanikám. MSI zachovává i nezbytnosti jako N key rollover a zlepšuje ho díky širší kompatibilitě.

Průměrné body jako „normální“ spínače nebo stabilizaci kláves za tuto cenovku přehlédnete. Dost možná si jich ani nevšimnete, pokud jde o vaši první mechaniku. A jediná podstatnější výtka tak míří k vizuálu. Konkrétně k pevnému RGB podsvícení, které bych jako RGB snad ani neoznačoval. Barvy prostě nezměníte a jinak stealth vzhled se tak na stole každého nutně mění v barevný cirkus. Což je prostě hrozná škoda.

Recenze MSI Vigor GK41: levnější mechanická klávesnice s lineárními spínači
i Zdroj: MSI

Za cenu do dvou tisíc je na CZC jako nejprodávanější CZC.Gaming Nightblade a Hexblade. Obě klávesnice jsem si mohl vyzkoušet a spíš bych si nechal tu od MSI. Endorfy Omnis Red nabízí stejné spínače i cenovku. Navíc ale poskytne odpojitelný kabel a opěrku pod zápěstí. Když se vyhnu méně známým značkám, je zde HyperX Alloy Core za cenu o stovku nižší.

Celkově to tak MSI bude mít v této kategorii hodně těžké. MSI Vigor GK41 beru jako celkem slušnou klávesnici a její cenovka relativně odpovídá kvalitě. Musíte být ale příznivci této značky, abyste po ní sáhli. Neubráním se totiž pocitu, že konkurence nabízí trochu lepší kombinaci ceny a funkcí. Celkově však mohu dát palec nahoru.

MSI Vigor GK41

Verdikt

Slušná mechanická klávesnice v nižší třídě, která rozhodně neurazí, ale zároveň nepřináší nic navíc. MSI trefilo spínače, formát i celkové provedení. Absence detailnějších úprav podsvícení ale může hrát u hráčů klíčovou roli.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Nízká cena
Kvalitní Kailh Red spínače
6+N key rollover
Kleštičky na klávesy v balení
Dvojité nožičky
Fixní RGB podsvícení
Pevně připojený USB kabel
Minimální funkce softwaru
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama