Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši
i Zdroj: Logitech
Herní příslušenství Recenze Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši

Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši | Kapitola 4

David Jiránek

David Jiránek

25. 10. 2022 23:50 23

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Porovnání modelů 3. Obsah balení, vzhled a ergonomie 4. Software, spínače a senzor 5. Závěr

Logitech oživil ikonickou myš G502 v novém provedení. Herní myš, která v roce 2014 přinesla nebývalou ergonomii, logicky rozmístěná tlačítka a kvalitní provedení, se po mnoha částečných iteracích zrodila ve zcela novém, přesto velmi povědomém provedení. Bude to ovšem stačit na úspěch ve světě, kde herní myši váží o desítky gramů méně a nabízejí stejné funkce?

Reklama

Software

Logitech G Hub je neoddělitelnou součástí příslušenství od Logitechu a u myši G502 X Plus tomu není jinak. Co tedy nabízí? Prakticky vše, co potřebujete. V aplikaci najdete nastavení pěti hodnot DPI v rozsahu od 100 do 25600. Každá hodnota má vlastní barvu, kterou vám myš zobrazí při přepínání. V tomto menu lze zvolit také polling rate od 125 do 1000 Hz.

Co se týče přiřazení kláves, volnost je opravdu velká. Kromě sekundárních a primárních tlačítek můžete nastavit funkce i scrollování nahoru a dolů nebo do stran. Díky tomu se Logitech může chlubit 13 programovatelnými tlačítky. V realitě jich je navíc jen 6.

Přiřadit si můžete zkratky jako Windows + M, prakticky všechny klávesy, akce u vybraných aplikací (třeba Discord nebo OBS), makra a systémové příkazy (vložení, změna DPI, kopírování, profily G Hubu). 

Praktickou možností je uložení profilů do paměti myši. Můžete si vytvořit hned několik různých nastavení a následně aplikaci zcela vymazat. Vše zůstane uložené v myší a profily se aktivují i po zapojení do jiného PC.

Spínače

Logitech tentokrát vsadil na nové spínače Lightforce založené na opticko-mechanické aktivaci. Jejich výhodou má být zejména minimální latence a vysoká spolehlivost. Vzhledem k tomu, že mi u minulé G502 odešel zrovna hlavní spínač, toto zlepšení vítám. Na druhou stranu nemohu soudit, zda za pár měsíců budou spínače stále perfektně sloužit.

Celkově mi hlavní tlačítka přišla tužší na stisk. Odezva je sice velmi dobrá, nicméně na stisk si chvíli musíte zvyknout. Pozitivem je, že lze hlavní tlačítka prakticky stejnou silou stisknout po celé délce.

Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši
i Zdroj: Logitech

Zbylá tlačítka mají prakticky stejný stisk jako v případě předchůdců. Jinými slovy jistý, s dobrou hmatovou i zvukovou odezvou. Nestalo se mi, abych omylem stiskl jakékoliv tlačítko, ani že by došlo k dvojkliku.

Senzor

Hero 25K je opravdu osvědčený senzor, který Logitech dává jen do těch nejlepších myší. Nejsem profesionální hráč, abych soudil výkony snímače ve vypjatých herních momentech. Z vlastní zkušenosti ovšem mohu říci, že jsem nikdy se snímačem od Logitechu neměl problém.

Aby se neřeklo, udělal jsem pár grafů v MouseTesteru. První znázorňuje krouživý pohyb po podložce. Druhý obrázek plynulý úhlopříčný pohyb a třetí rychlý posun a pomalý návrat. Ve všech případech senzor snímal pohyb perfektně.

Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši
i Zdroj: David Jiránek
Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši
i Zdroj: David Jiránek
David Jiránek
i Zdroj: PCTuning.cz
David Jiránek

Pokud plánujete používat G502 X na hraní, nemáte se čeho obávat v oblasti senzoru. Hero 25K představuje osvědčenou volbu a jde o jednu z komponent, kterou Logitech nemusí nutně vylepšovat.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama