Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši
i Zdroj: Logitech
Herní příslušenství Recenze Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši

Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši | Kapitola 5

David Jiránek

David Jiránek

25. 10. 2022 23:50 23

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Porovnání modelů 3. Obsah balení, vzhled a ergonomie 4. Software, spínače a senzor 5. Závěr

Logitech oživil ikonickou myš G502 v novém provedení. Herní myš, která v roce 2014 přinesla nebývalou ergonomii, logicky rozmístěná tlačítka a kvalitní provedení, se po mnoha částečných iteracích zrodila ve zcela novém, přesto velmi povědomém provedení. Bude to ovšem stačit na úspěch ve světě, kde herní myši váží o desítky gramů méně a nabízejí stejné funkce?

Reklama

Závěr

Logitech G502 X Plus je povedeným nástupcem oblíbeného modelu G502. Přináší řadu vylepšení v podobě modulárního tlačítka sniper, nových hlavních spínačů a modernějšího vzhledu. Pozitivem je také lehce nižší hmotnost a u bezdrátové varianty možnost připojení přes USB-C. Kvalita zpracování zůstala na vysoké úrovni a ergonomicky jde o jednu z nejlepších herních myší.

Také senzor Hero 25K podává nadprůměrné výkony a v každém ohledu s ním budete spokojeni. Software umožňuje o pár nastavení více, jinak vše zůstává při starém. Tvorba maker, ukládání profilů do myši, podpora pro PowerPlay a dobrá výdrž. To vše si G502 X Plus zachovala.

Recenze Logitech G502 X Plus – nostalgický návrat ikonické myši
i Zdroj: Logitech

Na druhou stranu Logitech úplně vypustil možnost osadit myš závažím. Dále zůstává relativně hlasité kolečko a spínače se zdají být lehce tužší a hlasité.

Pro někoho tak bude rozhodující cena. Drátovou G502 seženete za cenu okolo tisícovky ve slevě. G502 X v drátové verzi stojí 2 199 korun, připlatíte si tak tisícovku za lehčí myš s novými spínači a upraveným tlačítkem sniper. Přijdete ale o podsvícení.

U variant Lightspeed je rozdíl také přes tisíc korun. Starší G502 Lightspeed stojí 2 290 korun, nová G502 X Lightspeed pak 3 699 korun. Lákadlem zde může být čistě bílá verze. Opět přitom chybí RGB podsvícení a váha už není tak rozdílná.

Testovaná G502 X Plus pak stojí 4 199 korun, což je pořádný skok nahoru oproti základní bezdrátové variantě. Připlácíte si přitom jen za podsvícení RGB. Největší konkurence G502 X je tak předchozí model.

Pokud chcete podobné množství tlačítek a dobrou ergonomii, nabízejí se modely od Razeru (Basilisk), SteelSeries (Rival 9 a Aerox 9) a řady dalších. V mnoha případech je cena nižší. Největší nevýhodou G502 X je tak dle mého názoru cenová politika. Předchůdce totiž vyjde značně lépe a konkurence je mnohdy trochu levnější. Pokud vám ovšem nevadí si za provedení, ergonomii a funkce připlatit, jde o skvělou myš. V poměru ceny a výkonu nejlépe vyjde bezdrátová G502 X, která díky absenci RGB podsvícení dosahuje nižší hmotnosti. Upgrade na USB-C také potěší.

Logitech G502 X Plus

Verdikt

Nová verze myši G502 přináší stále dobrou ergonomii, špičkový senzor a řadu dobře umístěných tlačítek. G502 X Plus získala také nové opticko-mechanické spínače a vyměnitelné tlačítko sniper. Cena ovšem stoupla dost vysoko a model Plus přidává jen podsvícení. Tlačítka jsou zároveň dost hlučná a chybí možnost upravit si hmotnost myši.

Hodnocení

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama