novinky-pro-tunery
Novinka Novinky pro "tunery"

Novinky pro "tunery"

Michal Kleman

Michal Kleman

18. 2. 2009 00:00 4

Na internetu se objevily dvě nové verze oblíbených utilit, které se používají pro kontrolu a ladění systému. Pojďme se podívat co přinášejí nového a pro zájemce nabízíme i možnost ke stažení.

Reklama

Program CPU-z je pravděpodobně znám absolutně každému, kdo alespoň občas zabloudí na naše stránky. V nové verzi s "jubilejním" číslem 1.50 byla vylepšena podpora procesorů AMD Phenom II a přidány byly i nové modely konkurenčních procesorů Intel Core i7. Pokud jste máte systém, založený na základní desce s čipovou sadou nVidia nForce 740i, pravděpodobně vám tento program nezobrazoval informace správně, i to se s novou verzí změnilo. Navíc byly opraveny drobné bugy.

Novinky pro "tunery"
i Zdroj: PCTuning.cz



Stahujte zde

Druhou, již ne tolik známou utilitou je RBE, neboli Radeon BIOS Editor, ve kterém mají prsty lidé ze serveru TechPowerUp. Program se nyní dostal do verze 1.19. Jeho účelem je umožnit přetaktování nebo naopak podtaktování grafické karty ATI Radeon. Radeon BIOS editor ve verzi 1.19 podporuje jako Windows XP, tak Windows Vista.

Novinky pro "tunery"
i Zdroj: PCTuning.cz



Stahujte zde

Hlavní změny v tomto programu jsou v opravení "startup bugu," který způsoboval, že se hlavní okno programu jednoduše nezobrazilo. Zajímavé je také nová možnost ladění napětí jádra pomocí registrů, kde použití jistých registrů sníží napětí, a tedy spadně spotřeba (a v případě nesnížení taktu stabilita), nebo registrů, které naopak přepíší tabulku napětí a umožní lepší přetaktování.

Podle Ex-Preview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama