Nenápadné kouzlo mobilních monitorů aneb větší komfort při práci i na cestách
i Zdroj: ASUS.com
Mobilní zařízení Článek Nenápadné kouzlo mobilních monitorů aneb větší komfort při práci i na cestách

Nenápadné kouzlo mobilních monitorů aneb větší komfort při práci i na cestách | Kapitola 7

Michal Rybka

Michal Rybka

13. 8. 2023 00:00 15

Seznam kapitol

1. Víc displejů od výrobce 2. Misura 3. Mobile Pixels TRIO Max 4. ASUS ROG Strix XG16AHPE
5. ASUS MB16AC 6. ASUS ZenScreen MB16AH 7. Proč si to komplikovat

Ti z nás, kteří nemají extra veliké anebo extra širokoúhlé monitory, obvykle používají multimonitorové sestavy. Já s nimi začínal už kolem roku 2000, kde to vyžadovalo mít víc grafických karet – a miloval jsem je. Jenže jaké máte možnosti s notebookem na cestách?

Reklama

Zajímavým pozorováním nakonec je, že spousta moderních tašek a batohů na přenášení laptopů je navržena tak, že mají vlastní dedikovanou kapsu na tablet, takže v nich můžete přenášet notebook a tablet – anebo notebook a přenosný displej menších rozměrů. 

Výhody jsou nabíledni – máte dva panely, což podle mě miluje každý, kdo na počítačích reálně pracuje.

Nenápadné kouzlo mobilních monitorů aneb větší komfort při práci i na cestách
i Zdroj: ASUS.com

 

Shrnutí: Vyplatí se vám přídavný monitor? 

  • Ignorujte multimonitorové setupy a cokoliv, co se nějak kurtuje k laptopu. Je to prostě kravina. (Pokud někdo přijde s hořčíkovým a OLED řešením, tak to možná odvolám, ale fakt jenom možná.)
  • Dražší není nutně lepší: Pokud chcete pracovat, stačí vám slušný levnější panel. Rovněž tak obal u levnějšího monitoru může být nakonec praktičtější než ten u toho dražšího.
  • Nepočítejte s tím, že multimonitorový setup využijete za přesunu, ať to je letadlo anebo autobus. Pokud ve vlaku zaberete celý stolek pro čtyři, možná by se to použít dalo, ale spolucestující nadšení nebudou.
  • Je debatovatelné, jestli chcete model se zabudovanou baterkou. Někdy to je prostě málo muziky za slušný příplatek. Powerbanka může být lepší.
  • I když pojede monitor na vlastní baterku, počítejte s tím, že sekundární obrazovka vám sežere kus kapacity primární baterie, zvláště pokud jde o ultrabook: Bude vás to stát třetinu až polovinu výdrže, pokud monitor pojede přímo přes USB-C a bude se napájet z primární baterie, dojezd bude třetinový!
  • Mobilní monitor klidně uživíte větší powerbankou s USB-C, takže pokud už s sebou nějakou nosíte, může to být přirozené kombo, kde ušetříte na dražším monitoru s jeho vlastní baterkou.

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama