Nenápadné kouzlo mobilních monitorů aneb větší komfort při práci i na cestách
i Zdroj: ASUS.com
Mobilní zařízení Článek Nenápadné kouzlo mobilních monitorů aneb větší komfort při práci i na cestách

Nenápadné kouzlo mobilních monitorů aneb větší komfort při práci i na cestách

Michal Rybka

Michal Rybka

13. 8. 2023 00:00 15

Seznam kapitol

1. Víc displejů od výrobce 2. Misura 3. Mobile Pixels TRIO Max 4. ASUS ROG Strix XG16AHPE
5. ASUS MB16AC 6. ASUS ZenScreen MB16AH 7. Proč si to komplikovat

Ti z nás, kteří nemají extra veliké anebo extra širokoúhlé monitory, obvykle používají multimonitorové sestavy. Já s nimi začínal už kolem roku 2000, kde to vyžadovalo mít víc grafických karet – a miloval jsem je. Jenže jaké máte možnosti s notebookem na cestách?

Reklama

Dneska i u základních grafik najdeme přinejmenším tři, ale spíš čtyři výstupy na monitory. Plus procesory s integrovanou grafikou dovolí vyvést další výstupy, obvykle dva anebo tři – a pokud ani to nestačí, máme USB-C, které podporuje video rovnou několika způsoby, obvykle přes DisplayPort Alternate Mode. Už delší dobu jsem neviděl stroj, který dovoluje připojit méně než tři monitory.

No a protože mě Facebook odhalil a začal mi vnucovat multimonitorová řešení pro laptopy, rozhodl jsem se o ně začít zajímat. A ano, zcela samozřejmě jsem na to šel od začátku úplně blbě! Tedy přesněji řečeno jsem si vzpomněl na fantastické stroje minulosti, jako byl Lenovo Thinkpad W700DS Dual Screen Laptop (2008) anebo koncept Project Valerie od Razeru (2017). Obří Thinkpad byl vlastně pracovní stanice, která měla ve velkém 17“ displeji zabudovaný výsuvný panel 10,5“, který sloužil pro maily, pro tooly a tak podobně. 

Project Valerie měl rovnou tři 4K panely po 17“, které z něj dělaly naprostou bestii – a taky asi príma cíl pro průmyslovou špionáž, protože jim tu nádheru někdo na výstavě CES 2017 lohnul.

Onen ukradený superlaptop od Razeru se údajně prodával na čínském webu Taobao za nemalé peníze, ale jak píše autor článku, taky to mohl být scam, protože čím větší lumpárna, tím víc lumpů se na tom přiživí.

Ale tři monitory – tři monitory..!

Takže když jsem objevil, že existují mobilní monitorové kombo od Misury, neváhal jsem a šel to vyzkoušet…

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama