minecraft-hlasi-3-miliony-prodanych-kopii
Apple Novinka Minecraft hlásí 3 miliony prodaných kopií

Minecraft hlásí 3 miliony prodaných kopií

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 8. 2011 14:00 43

Pokud vám někdo tvrdí, že to nejde bez nadupané grafiky a velkého týmu vývojářů, tak mu nevěřte. Markus Persson dokazuje, že mnohdy postačí „pouze“ dobrý nápad.

Reklama

Švédský programátor v průběhu týdne na svém Twitteru oznámil, že prodal už 3 miliony kopií hry Minecraft. Koncept hry, založený na těžení nejrůznějších surovin a následném stavění propracovaných budov, je pro hráče natolik chytlavý, že jsou ochotni platit za nehotovou verzi a hrát ji až do aleluja.

Dokážete si představit, že by lidé byli ochotni takto utrácet např. za nedokončený hollywoodský trhák nebo ranou verzi Windows? My také ne, ale Minecraft je hra naprosto unikátní a nevídaná. Jak se ukázalo, stačí „pouze“ dobrý nápad. Pro Perssona to znamená ještě další věc a tou je velké bohatství, neboť příjmy jsou děleny pouze mezi několik zaměstnanců studia Mojang.

Uvedení plné verze je plánováno na konec letošního roku. Pokud nyní tvůrcům zaplatíte 15 dolarů, získáte přístup k betaverzi a k tomu plnou verzi jakmile se objeví. Plná hra se bude prodávat za 20 dolarů. Minecraft se kromě PC dostane i na konzoli Xbox 360 a na stále oblíbenější mobilní platformy Android a iOS.

Minecraft hlásí 3 miliony prodaných kopií
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama