mcdonald-s-testuje-objednavani-pres-internet-a-paypal-platby
Novinka McDonald's testuje objednávání přes internet a PayPal platby

McDonald's testuje objednávání přes internet a PayPal platby

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 8. 2012 09:00 8

Stačí přijít do restaurace, připojit se k WiFi, vzít telefon a objednat si. Vše v aplikaci také rovnou zaplatíte. Pak jen přijdete k pokladně a vyzvednete si objednávku.

Reklama

Objednávání a placení přes internet je běžné u spotřebního zboží, případně některých služeb. To samé chce ale zavést i společnost McDonald's, rychlé občerstvení známé po celém světě. Novinka se zatím testuje a to pouze ve 30 restauracích ve Francii. Firma tak chce postoupit do digitálního věku, kdy skoro každý vlastní chytrý telefon a plátí povětšinou kreditní kartou nebo přes internet.

McDonald's testuje objednávání přes internet a PayPal platby
i Zdroj: PCTuning.cz

Zákazníci si mohou stáhnout aplikaci, přes kterou si mohou vybrat, objednat a přes PayPal zaplatit požadované jídlo. To si pak normálně vyzvednou u pokladny. Především by to mělo snížit čekání ve frontě, jelikož si každý vybere, objedná a zaplatí přes svůj telefon. Navíc každý McDonald's má vlastní WiFi, takže nebudou mít problém ani uživatelé bez předplaceného internetu.

Na druhou stranu to může zvýšit zátěž na kuchyň, pokud zrovna nebudou mít vše připravené. Objednávky totiž budou chodit rychleji a nepřetržitě. V běžném případě se čeká na vyřízení objednávky a tak se další nepřijímají. V dalším případě se pak mohou začít tvořit fronty na výdej objednávek. Nápad je to celkem zajímavý a uvidíme, jak se ujme ve Francii. Podle tohoto testovacího provozu se totiž bude rozhodovat o dalším postupu.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama