magny-cours-prekvapive-na-trhu
Novinka Magny-Cours překvapivě na trhu

Magny-Cours překvapivě na trhu

Michal Kleman

Michal Kleman

18. 2. 2010 19:00 11

Očekávali jsme, že o dvanáctijádrových procesorech AMD se doslechneme detailněji na CeBITu příští měsíc. Překvapivě pak působí fakt, že nové Opterony jsou již dostupné.

Reklama

Jako blesk z čirého nebe působí zpráva, že serverové procesory s dvanácti fyzickými jádry jsou k dostání, a to bez větších "famfár" a "důležitých" projevů ze strany AMD. Oakville Mehlville Computers, společnost prodávající v aukční síni Ebay, nabízí set čtyř nových Opteronů Magny-Cours, taktovaných na 2,2GHz, jejich cena je $7700.

Magny-Cours překvapivě na trhu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové 45 nm čipy AMD jsou vybaveny dvanácti jádry, šesti megabajty L2 cache a 12MB cache třetí úrovně. Každý procesor je vybaven čtyřmi HyperTransport linkami a řadičem pro registrované DDR3 paměti. Pokud máte zájem o výkonný server, ale přímo od výrobce požadujete celou sestavu, stejný prodejce nabízí i počítač Tyan AMD Opteron 6174, který je vybavený čtyřmi dvanáctijádrovými procesory řady Opteron 6000 a celkem 64GB operační paměti DDR3, jeho cena je pak $20 000. Celou sestavu bohužel není možné objednat hned, výrobce ještě čeká na dostupnost serverové desky Tyan S8812 se čtyřmi paticemi G34.

Podle Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama