jak-se-microsoft-snazi-vsemoznymi-zpusoby-bojovat-proti-googlu
Novinka Jak se Microsoft snaží všemožnými způsoby bojovat proti Googlu

Jak se Microsoft snaží všemožnými způsoby bojovat proti Googlu

Martin Stančík

Martin Stančík

23. 11. 2009 18:05 7

Microsoft prý vedl rozhovory se společností News Corp o možnosti, že by druhá jmenovaná společnost stáhla své zpravodajské weby z Googlu.  

Reklama

Podle nejmenovaného zdroje započala rozhovory společnost News Corp., která vlastní listy jako Wall Street Journal a Sun. Šéf společnosti, Rupert Murdoch, se nechal před nedávnem slyšet, že chce, aby lidé za přístup na jeho zpravodajské stránky platili. A po způsobech výdělků z online zpráv se dívají i jiné společnosti jako třeba New York Times, které nechtějí svůj obsah jen tak zpřístupňovat pomocí vyhledávačů jako je Google. Podle listu Financial Times Microsoft vedl rozhovory o odstranění jejich webů z Googlu již s více vydavateli zpráv.

Jak se Microsoft snaží všemožnými způsoby bojovat proti Googlu
i Zdroj: PCTuning.cz

"Všechno je to o tom, že Microsoft nechce, aby Google tolik vydělával," citovaly Financial Times jednoho vydavatele zpráv, kterého Microsoft kontaktoval. Softwarový gigant, který v polovině tohoto roku spustil svůj vlastní webový vyhledávač Bing, se totiž snaží Googlu co nejvíce vyrovnat a pokud možno jej i co nejvíce poškodit. Mluvčí Microsoftu nebyl dnes k podle agentury Reuters k zastižení a News Corp. odmítla celou věc komentovat.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama