Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince

Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

4. 12. 2023 07:00 5

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Spotify/Apple/Youtube „wrapped“ jsou tu. Facebook a Instagram je ráj pro pedofily. Bluetooth opět děravé. AI od Amazonu halucinuje o 106.

Reklama

Marketing, komunikace

Tumblr plánuje ukončit Post+. Spuštěný v roce 2021. Tvůrcům umožňoval účtovat uživatelům předplatné za přístup k obsahu. Konec přijde v lednu 2024. (The Verge)

Adalytics: Reklamy společnosti Google se objevují na mnoha kompromitujících stránkách, které tvoří síť Search Partners. Google napadá Adalytics, ale říká, že svá zjištění přezkoumá (Tech Crunch)

Čína si pěstuje rostoucí skupinu více než 120 zahraničních vlivných osobností, které podporují komunistickou stranu a brání Čínu před kritickými narativy ze zahraničí. (FT)

Substack zavádí nástroje pro tvorbu a úpravu videí, které tvůrcům umožňují publikovat videopodcasty, vytvářet interaktivní přepisy s umělou inteligencí a upravovat klipy. (Washington Post)

Populární ženský programátorský účet na Instagramu, který tvrdí, že muži „trpí stejnými předsudky jako ženy“, vytvořil muž, píše se ve zprávě. (Insider)

Zpravodajské servery, které se v souvislosti s úpadkem X vydávají na Reddit, čelí dilematu, který subreddit si vybrat. Business Insider čelí kritice za příspěvky v subredditu s chytlavými poznámkami. (Washington Post)

500 dolarů denně za předstírání, že jste modelka: Za „kecálky“ na OnlyFans stojí velký byznys. Největší hvězdy na platformě pro dospělé jsou tak žádané, že se obrátily na odborníky, aby se za ně vydávali a brali provizi z toho, co při těchto interakcích vydělají. (El Pais)


Bezpečnost, soukromí, právo

Šedesátiletá žena se stala obětí podvodníka, který se na sociálních sítích vydával za jednoho z nejpopulárnějších českých zpěváků. Svou oběť obral o 50 tisíc korun. Část peněz si musela půjčit. (Novinky)

Chimera, hackerská skupina napojená na Čínu, pronikla v letech 2017 až 2020 do sítě nizozemského polovodičového gigantu NXP a ukradla návrhy čipů a další informace. (Tom’s Hardware)

Finský startup Oura podal žalobu na indického konkurenta Ultrahuman a tvrdí, že společnost okopírovala jeho chytrý prsten a získala přístup k vlastním informacím v rozporu s patenty. Společnost Oura tvrdí, že Ultrahuman využila své bývalé zaměstnance a investory k vývoji konkurenčního produktu. (Times of India)

Manažeři v „mamutí“ kauze zmizelých iPhonů vypnuli datové úložiště. Nehledá se jen 107 tisíc zmizelých iPhonů. Vypařila se též data, která si obchod ukládal na cloud u sesterské firmy. (Seznam Zprávy)

Europol, Norsko, USA, Ukrajina a další země zatýkají na Ukrajině členy skupiny ransomwaru, která je spojována s útoky na organizace v 71 zemích. (Bleeping Computer)

Výzkumníci objevili šest útoků, které mohou prolomit utajení relací Bluetooth a které ovlivňují specifikace Bluetooth Core 4.2 až po nejnovější specifikaci 5.4. (Bleeping Computer, BLUFFS)

Okta oznámila zákazníkům, že hackeři, kteří pronikli do její sítě, ukradli informace o všech uživatelích jejího systému zákaznické podpory, což je více než 1 %, jak se dříve tvrdilo. (Bloomberg)

Apple vydává nouzové aktualizace zabezpečení pro systémy iOS, iPadOS a macOS, které opravují dva 0day, „které mohly být zneužity“. V roce 2023 dosáhne počtu 20 opravených 0day. (Bleeping Computer)

BEUC a její členové následují NOYB a podávají stížnost proti předplatnému společnosti Meta za více než 9,99 eur měsíčně v EU, protože tato úroveň představuje zpoplatnění ochrany osobních údajů. (Reuters)

Hackeři stále častěji útočí na zákazníky Booking.com a na darkweb fórech zveřejňují inzeráty s žádostí o pomoc při hledání obětí. Kyberzločinci nabízejí až 2 000 dolarů za přihlašovací údaje k hotelům. (BBC)

CSAR: Evropský parlament odmítá hromadné skenování soukromých zpráv.Parlament důrazně odmítl pravidla, která by společnosti nutila skenovat obrovské objemy soukromých zpráv – místo toho nyní vyžadují důvodné podezření. (EDRI)

Soud: Cloudflare je odpovědný za pirátské stránky, ale ne jako poskytovatel DNS. Vyšší zemský soud v Kolíně nad Rýnem v Německu potvrdil, že CDN společnosti Cloudflare musí přestat umožňovat přístup k (zaniklé) pirátské hudební stránce DDL-Music. V opačném případě je společnost odpovědná. Společnost však nemusí přijmout žádná opatření na svém veřejném DNS resolveru. (Torrent Freak)

Google žádá britský úřad CMA, aby podnikl kroky proti Microsoftu a tvrdí, že licenční praktiky společnosti neférově odrazují zákazníky od používání služeb konkurence. (Reuters)

Kritická zranitelnost aplikace Zoom umožňuje útočníkům převzít kontrolu nad schůzkami. Hrozba může potenciálně zneužít tuto zranitelnost a získat přístup k organizaci oběti. (gbHackers)

Falešný phishingový podvod využívající se za (neexistující) CVE-2023-45124 přiměje uživatele k instalaci backdoor pluginu. Otázkou zůstává, proč by někdo na základě e-mailu ochotně instalovat plugin neznámo odkud. (Wordfence)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama