intel-lga775-ddr2-pci-express-grafika-zvuk
Hardware Článek Intel LGA775 + DDR2 + PCI Express + grafika + zvuk

Intel LGA775 + DDR2 + PCI Express + grafika + zvuk | Kapitola 5

Charles

Charles

25. 6. 2004 00:00 48

Seznam kapitol

1. Popis i915P, i915G, i915GV a i925X 2. LGA775 aneb vždy proklínaná změna patice procesoru 3. Southbridge je opravdu vypilován 4. Standardy na počátku své životní dráhy - PCI Express, DDR2
5. Výkonnostní testy 6. D915GEV (Eatonville) - základní deska s i915G na palubě 7. Závěr (mnoho změn, ale jaké ve finále jsou?)

Intel tento týden představil zcela novou platformu - tu jsme v redakci pracovně nazvali LGAčko, a to i přes to, že nová "pružinková" patice LGA775 a odpovídající Pentia 4 jsou jen zlomkem toho, co nám tento "launč" přinesl. Společně s novými procesory přichází nové paměti DDR2, dlouho očekávané čipové sady Grantsdale a Alderwood, nový zvukový standard, poprvé se objevují sběrnice a grafické karty PCI Express... Musíme však uznat, že tolik novinek s sebou přineslo nejen nadšené výkřiky ale i kritické komentáře. Je nadšení oprávněné?

Reklama

 

Za účely recenze jsme měli k dispozici ještě předprodejní vzorky, které nebyly vyladěny a vykazovaly velice zkreslené výsledky. Proto jsme pro tentokrát použili srovnávací výsledky ze serveru hothardware.com, které vyobrazují výkonnostní rozdíly mezi předchozí generací (i875P) a tou novou (i915, i925X). Omlouváme se za převzaté výsledky, ale pro názornou ukázku jsme je přesto použili. Máme ale v plánu samozřejmě udělat vlastní testy a recenze základních desek, které tyto nové čipové sady používají. Mějte proto strpení :-)

Testy probíhaly za použití procesoru Pentium 4 EE 3.4GHz, grafické karty GeForce 6800 GT a paměťových modulů DDR2 533MHz.

i Zdroj: PCTuning.cz

i Zdroj: PCTuning.cz

i Zdroj: PCTuning.cz

i Zdroj: PCTuning.cz

i Zdroj: PCTuning.cz

i Zdroj: PCTuning.cz

Komentářů se v tomto případě zdržím do té doby, než budeme moci provést své vlastní testy. Ale jak je vidět, tak se nyní o žádný převrat, co se tyče výkonu, nejedná. Navíc podává v některých případech starší čipová sada i875P v kombinaci s DDR první generace dokonce i o něco lepší výsledky.

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama