gridos-vytvorit-system-dnes-muze-kazdy-staci-prejmenovat-android
Novinka GridOS: Vytvořit systém dnes může každý, stačí přejmenovat Android

GridOS: Vytvořit systém dnes může každý, stačí přejmenovat Android

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

16. 8. 2011 13:00 5

Výrobce tabletů Fusion Garage přichází na trh s novým operačním systémem GridOS. Zas tak nový však není, výrobce upravil prostředí populárního Androidu a poté už jen stačilo zvolit jiné jméno. Jak prosté, že?

Reklama

Nepříliš známý výrobce stojící za zařízením JooJoo tablet se rozhodl pro další krok do mobilního světa. Včera večer se rozhodl oznámit nový operační systém GridOS, který je prezentován jakožto nový mobilní OS, ale je založen na Androidu a tudíž se jedná spíše o takový skin či UI. Na druhou stranu to ve Fusion garage myslí smrtelně vážně a plánovaná jsou hned dvě zařízení pojmenovaná podle nového systému a velikosti displeje - Grid 10 tablet a Grid 4 smartphone.

GridOS: Vytvořit systém dnes může každý, stačí přejmenovat Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Abychom novince nekřivdili, změny v UI tam opravdu jsou a jak samotný název napovídá, uživatelské prostředí se točí kolem mřížky (sítě), ve které můžete listovat všemi směry. Díky použitému Androidu lze do GridOS nainstalovat všechny aplikace určené pro tento systém a podle tvrzení společnosti je vše jednoduché, rychlé a prostě skvělé. Uvidíme co na GridOS řeknou první recenze a zda jako mnozí další nezapadne do hlubin historie. Ale přeci jen, není trošku pošetilé nazývat každou vizuální úpravu Androidu novým systémem?

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama