google-uvolnil-testovaci-verzi-androidu-n-co-je-noveho
Novinka Google uvolnil testovací verzi Androidu N. Co je nového?

Google uvolnil testovací verzi Androidu N. Co je nového?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 3. 2016 11:00

Společnost Google zpřístupnila majitelům vybraných mobilních telefonů a tabletů vývojářský náhled operačního systému Android N, který přináší mnoho příjemných změn, které uživatel ocení při každodenním používání. Největší novinkou je integrace funkce Split Screen, která dovolí pracovat s více aplikacemi na jedné obrazovce, a to i na chytrých telefonech.

Reklama

Vývojářská konference Google I/O se letos uskuteční od 18. do 20. května a tak nějak se předpokládalo, že na ni dojde k představení nové verze Androidu. Americký technologický gigant už ale zřejmě nechtěl déle čekat a tak jsme se vývojářského náhled dočkali s pořádným předstihem. Systém samozřejmě není dokončený a jeho používání mohou provázet různé chyby.

Google uvolnil testovací verzi Androidu N. Co je nového?
i Zdroj: PCTuning.cz

Nefinální Android N (Nutella?) se naučil funkci multi-window a PIP režim (picture in picture), díky kterému můžete mít zobrazené plovoucí okno s přehrávaným videem kdekoliv na ploše. Vývojáři dále vylepšili šetřící režim Doze, doplnili do systému možnost reagovat na zprávy přímo z notifikačního panelu, je tu také režim chytrého omezení přenášených dat přes mobilní sítě i četné optimalizace v oblasti výkonu, správy energie a šetření baterie. V neposlední řadě Google do systému přidal také podporu jazyka Java 8.

Vývojová verze Androidu N je dostupná pro Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Nexus 9 (LTE) a Pixel C. Mezi uživateli stále velmi populární Nexus 5 bohužel v seznamu podporovaných zařízení nenajdeme. Firmware můžete stahovat na této stránce.

video: AndroidPolice

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama